Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Σε μια παγκόσμια πρωτοβουλία οικολογικής ευαισθησίας για τον πλανήτη μας. Το βράδυ του Σαββάτου 29/3 τα φώτα στο Δημαρχείο, στο Πανόραμα, στα Κοινοτικά καταστήματα της Πυλαίας και του Ασβεστοχωρίου καθώς και στην  Τεχνική Υπηρεσία  στην Πυλαία θα είναι κλειστά περνώντας ένα μήνυμα για την μεγάλη αξία της εξοικονόμησης ενέργειας και την ανάγκη  μαζικής κινητοποίησης για το περιβάλλον.  Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης καλεί όλους τους δημότες να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους δηλώνοντας το δικό τους παρόν σε αυτή την πρωτοβουλία και επιβεβαιώνοντας την πρωτοπορία του δήμου σε δράσεις οικολογικής ευαισθησίας.  Όπως δηλώνει «Σβήνοντας τα φώτα φωτίζουμε πιο δυνατά το μέλλον της γης. Ο πλανήτης είναι στα δικά μας χέρια».

Όπως και πέρυσι, ο δήμος προσκαλεί και φέτος τους πολίτες σε μια παράλληλη περιβαλλοντική δράση. Να φυτέψουν συμβολικά ένα φυτό στην αυλή  ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, δίνοντας περισσότερο χρώμα στο περιβάλλον που ζούνε. Από την πλευρά του ο δήμος θα αναλάβει να φυτέψει ένα φυτό στη γειτονιά κάθε εθελοντή πολίτη που θα συμμετέχει σε αυτήν την κινητοποίηση και θα στείλει τα στοιχεία του στο [email protected]

Αλλάζουμε λοιπόν τη ζωή μας και το κλίμα της γης. Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα πως μπορούμε να κάνουμε πολλά για το περιβάλλον.  Είναι Ώρα της Γης και είναι ευθύνη όλων μας.