Συνεχίζεται η ανοιχτή πρόσκληση του δήμου προς τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες στα Κοινωνικά Ιατρεία που λειτουργούν με επιτυχία σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του δήμου.

Ο θεσμός των Κοινωνικών Ιατρείων είναι μια πρόνοια του δήμου για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς όλους τους δημότες σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία όπου πρώτιστη ανάγκη είναι η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας των συνανθρώπων μας.

Ήδη πολλοί ιατροί υπηρετούν εθελοντικά στα Κοινωνικά Ιατρεία του δήμου, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες και δείχνοντας καθημερινά την υψηλή αξία της εθελοντικής προσφοράς και αξίζει σε καθένα ξεχωριστά ένας δημόσιος έπαινος για τον τρόπο με τον οποίο τιμά το λειτούργημα της ιατρικής και για την ευαισθησία που δείχνει απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη πρωταγωνιστεί από χρόνια  σε δομές υγείας πανελλήνια. Διαθέτει δίκτυο εθελοντών ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κοινωνικά Ιατρεία του δήμου. Αποτελεί Κέντρο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Υγιών Πόλεων σε όλη τη  Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια από τις 14 πρώτες πόλεις πανελλήνια που θα αποκτήσει σύντομα   ΚΕΠ Υγείας. Έχει καθιερώσει την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του δημότη. Έχει πρόγραμμα τηλεϊατρικής.  Έχει διαρκώς προγράμματα δωρεάν προληπτικής και εξετάσεων για όλους τους πολίτες.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους τους γιατρούς που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν εθελοντικά για την υγεία των συμπολιτών μας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Δημάρχου (τηλ. 2313 301038) ή στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου (τηλ. 2313302017), υπεύθυνη κ. Φεβρωνία Παπαδοπούλου