Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ομπρέλα προστασίας σε Πυλαία και Θεσσαλονίκη

«Τρέχουν» τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Χαλίλ Ντερέ στην Πυλαία.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα θωρακίσουν την περιοχή από μελλοντικές βροχοπτώσεις, απομακρύνοντας μια για πάντα  το «φάντασμα» της πλημμύρας που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε τους πολίτες που ζουν εκεί.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το συνολικό μήκος των δρόμων, όπου θα κατασκευασθεί το δίκτυο των ομβρίων, θα φτάσει τα 5 χιλιόμετρα, ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί αγωγός στην προέκταση της Εγνατίας (περιοχή μουσικού σχολείου) και στις οδούς Ισμήνης και Ερατούς. Θα ακολουθήσει ένα ευρύ φάσμα έργων που περιλαμβάνει τους δρόμους Τζαβέλλα, Σκουφά, Πρασακάκη, Ψαρρών, Σελεύκου, Παστέρ, Αναγεννήσεως, Μαυρογένους, Μπουμπουλίνας, Δελφών, Γραβιάς, Ζαλόγγου, Λαχανά, Εγνατίας, Βενιζέλου και Αριστοφάνους.

«Πρόκειται για ένα έργο που θωρακίζει την Πυλαία, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη απέναντι στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής πλημμύρας. Ακόμη και στη σημερινή δύσκολη εποχή ο δήμος μας με επιμονή, υπομονή αλλά και χάρη στην ετοιμότητα των υπηρεσιών του με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσίγκρο, προχωρά στην υλοποίηση των έργων υποδομής», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του δήμου προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Θεσσαλονικιό Στράτο Σιμόπουλο που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο έργο και κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του με το ποσό των 4,8 εκ.ευρώ.