Διεθνής μουσικός διαγωνισμός – “Οι νέοι παίζουν μουσική”

Στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης θα χτυπήσει το Μάρτιο και για μια ολόκληρη εβδομάδα η καρδιά της μουσικής της νεολαίας της Μεσογείου. Εδώ θα φιλοξενηθούν περίπου 80 νέοι που συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Οι νέοι παίζουν μουσική», ένα ραντεβού για «εκκολαπτόμενους» μουσικούς των σχολείων της Γερμανίας και του εξωτερικού, το οποίο γίνεται για 51η φορά. Και φέτος έχουμε την τύχη να φιλοξενείται στο σχολείο του Δήμου μας.

Αθλητισμός με οικολογικά μηνύματα. Συμμετοχή ρεκόρ στον φετινό ανώμαλο δρόμο «Χορτιάτης Trail Run»

Ένα νέο αθλητικό θεσμό απέκτησε ο Χορτιάτη, όπου πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο ανώμαλος δρόμος «Χορτιάτης Trail Run».

 Παρουσίαση Βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σας προσκαλεί στην παροσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή “Κάθετη Έξοδος”, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00, στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” του πολιτιστικού κέντρου Πανοράματος. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Έλσα Ποιμενίδου.

 

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας και Ρομποτικής FLL GREECE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός ρομποτικής FLL  ή αλλιώς First ® Lego ® League  που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη από το μη κερδοσκοπικό  σωματείο «Eduact – Δράση για την Εκπαίδευση». Από το Δήμο μας συμμετείχαν ομάδες των 10 παιδιών από την Πυλαία, το Πανόραμα, το Φίλυρο και το Ασβεστοχώρι – Εξοχή.

 

Πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή ιατρών στα Κοινωνικά Ιατρεία του δήμου

Συνεχίζεται η ανοιχτή πρόσκληση του δήμου προς τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες στα Κοινωνικά Ιατρεία που λειτουργούν με επιτυχία σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του δήμου.

 

O Γρηγόρης Βαλτινός στο Πανόραμα

για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Μεταξοπούλου
«Ν΄ αξίζεις τ΄ όνειρό σου»
και τη στήριξη του «Ορφανοτροφείου Μέλισσα»

 

Αποζημιώνεται με 1 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο
Το πάρκο Τριανταφυλλοπούλου θα μείνει για πάντα πάρκο

Το πάρκο Τριανταφυλλοπούλου θα μείνει πάρκο, χωρίς καμία επιπλέον πολεοδομική επιβάρυνση.  Χάρη στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες του δήμου μας εξασφαλίστηκε η ένταξη στο πιλοτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο», που αφορά στη διαμόρφωση ελεύθερων χώρων στις πόλεις  και η εκταμίευση  ενός κονδυλίου που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό με το οποίο θα πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις στη δημοτική ενότητα Πυλαίας.

 

Νέες αρμοδιότητες στα ΚΕΠ. Παρέχουν φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαιώσεις δημοτολογίου

Νέες αρμοδιότητες αποκτούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου μας, που αναβαθμίζονται σημαντικά και ενισχύονται με νέες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Κονδύλιο 106.000 ευρώ ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ο δήμος ανέλαβε τη μισθοδοσία για 50 καθαρίστριες

Κονδύλιο 106.000 ευρώ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη για να καλυφθούν οι οφειλές σε 50 καθαρίστριες που εργάζονται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας. Δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει ο δήμος και η δημοτική αρχή στο ζήτημα της παιδείας.

 

Παιδική εκδήλωση “Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσάφι όλης της γής”

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος στην παιδική εκδήλωση με θέμα: “Ο Βασιλιάς Μίδας και το χρυσάφι όλης της γης”, από την εικαστικό-παιδαγωγό-εμψυχώτρια κυρία Κατερίνα Γκαμπράνη.

 

Ημερίδα στο Πανόραμα 
Το διαδίκτυο, οι κίνδυνοι και η σχολική βία

Mε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε στο δήμο μας ημερίδα για τη σχολική βία και τους κινδύνους στο διαδίκτυο.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της  σχολικής βίας και του εκφοβισμού, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία.

 

Ομιλία του στρατηγού Ιωάννη Ζούκα για την 25η Μαρτίου

«Εθνεγερσία και δημιουργία του νεοελληνικού κράτους» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος διοικητής του Γ’ ΣΣ  Ιωάννης Ζούκας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο Πέτρινο Πολιτιστικό της Πυλαίας.

 

Λύκειο Ελληνίδων “10 Χρόνια ένας Κύκλος, 10 χρόνια ένας χορός”

“10 Χρόνια ένας Κύκλος, 10 χρόνια ένας Χορός” Επετειακή Χορευτική Εκδήλωση, για τη συμπλήρωση 10 χρόνων απο την ίδρυση του Περειφεριακόυ τμήματος Πανοράματος του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης Σάββατο 15/3/2014 ώρα 19:00 Αίθουσα Λίτσα Φωκίδη πολιτιστικού κέντρου Πανοράματος

 

Ιδρύεται στο δήμο μας Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Παιδεία, η πρώτη μας προτεραιότητα

Ενισχύονται οι εκπαιδευτικές υποδομές στο δήμο μας, καθώς εδώ θα λειτουργήσει Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή απόφαση (Αρ. 1357/10-2-14) των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

 

Η ΕΥΑΘ πηγαίνει Χορτιάτη με έργα 33 εκατ. ευρώ
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ιστορική συμφωνία για τον πρώην δήμο Χορτιάτη

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον πρώην δήμο Χορτιάτη, καθώς ύστερα από επίμονες και μακροχρόνιες προσπάθειες του δήμου μας οι περιοχές του Φιλύρου, του Ασβεστοχωρίου, της Εξοχής και του Χορτιάτη συνδέονται με το  δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ.

 

 

«Σαμοβάρ- Camovar» 
Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνορωσική φιλία

Mια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση,  την ιστορία αλλά και τη φιλία των λαών της Ελλάδας και την Ρωσίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τυχεροί της εκδήλωσης με τον τίτλο «Σαμοβάρ-Camovar».

 

Κούλουμα στην «Εξοχή» και Η βροχή δεν σταμάτησε τη γιορτή

Αψηφώντας βροχή και κρύο γιόρτασε φέτος ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τα παραδοσιακά Κούλουμα.

ενέργειες..

 

Συμφωνία για την ένταξη του Χορτιάτη στην ΕΥΑΘ
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ιστορική ημέρα για τον πρώην δήμο Χορτιάτη

Στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ οι περιοχές του πρώην  δήμου Χορτιάτη.  Τα ευχάριστα νέα θα επικυρώσουν με την υπογραφή τους την ερχόμενη Δευτέρα στο Yπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο υπουργός Θόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκος Παπαδάκης και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι οποίοι στις 10 το πρωί θα υπογράψουν τη σχετική προγραμματική σύμβαση.

ενέργειες..

 

Αποτελέσματα εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Σε κοιτίδα πολιτισμού, συνάθροισης και χώρο πνευματικών εκδηλώσεων εξελίσσεται η δημοτική μας Βιβλιοθήκη στο Πανόραμα. Έγινε ιδιαίτερη αποδεκτή από τους κατοίκους του Δήμου μας τόσο από ενήλικες όσο και παιδιά, γεγονός που αποδυκνείεται καθημερινά με τον μεγάλο βαθμό επισκεψιμότητας που έχει, τόσο για δανεισμό βιβλίων όσο για τη χρήση του αναγνωστηρίου και των χώρων μελέτης.

ενέργειες..

 

Εθελοντισμός – Δωρεάν έλεγχος των παραμορφώσεων και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας, με αίσθημα ευθύνης προς τους νέους, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το κέντρο “Scoliosis Spine Laser Center”, προσφέρει στο έργο των κοινωνικών κινητοποιήσεών μας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις σχετικά με τον διεξοδικό έλεγχο των παραμορφώσεων και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με την συμβολή ειδικών ορθοπαιδικών ιατρών και τεχνικού ορθοπαιδικού.

ενέργειες..

 

Στο «μικροσκόπιο» του Δημάρχου τα Έργα του δήμου

Στο «μικροσκόπιο» του Δημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας βρέθηκαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και ο τεχνικός προγραμματισμός μιας σειράς έργων  σε όλες τις περιοχές του δήμου.

ενέργειες..

 

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!

O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας».

ενέργειες..

 

Αγκαλιά «ασφάλειας» για τα μικρά μας παιδιά
«Χρησιμοποιώ το Αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!!!»

Πρωτοπορεί για άλλη μια φορά σε θέματα ασφάλειας και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Υλοποιώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ (ΤΑΣΕ ΟΑΣΘ), μια καινοτόμα καμπάνια ευαισθητοποίησης με θέμα την «Αστική Κινητικότητα» και τίτλο: «Χρησιμοποιώ το Αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!!!»

ενέργειες..

 

Δωρεάν γη για τους πρώτους δημοτικούς λαχανόκηπους!

Μια ακόμη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία δρομολογεί το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με τη δημιουργία των πρώτων δημοτικών λαχανόκηπων, στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

ενέργειες..

 

«Το καλωσόρισμα του νέου δημότη» 
Έντυπο – Γνωριμία με το δήμο μας

«Καλώς όρισες στην οικογένεια του δήμου μας». Ετσι ξεκινά το καλωσόρισμα του δημότη, ένα χρηστικό έντυπο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που αποστέλλεται σε κάθε νέο δημότη που εγγράφεται στην Πυλαία, το Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

ενέργειες..

 

Future School

“Φύγαμε σοφότεροι από αυτήν την εκδήλωση γιατί είδαμε πόσο δημιουργικά μπορούν να είναι τα παιδιά μας, οραματικά και ευρηματικά στην καθημερινότητα τους” με αυτά τα λόγια χαιρέτησε το πρόγραμμα FUTURE SCHOOL o Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κος Ιγνάτιος Καιτεζίδης. Και συνέχισε δίνοντας συνχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που το στήριξαν διότι όπως τόνισε ο ίδιος  “το πρόγραμμα αποτελεί μια προσπάθεια συνδιαμόρφωσης της εκπαίδευσης του μέλλοντος μαζί με τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

ενέργειες..

 

Νέος χώρος πολιτισμού στο Ασβεστοχώρι
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Μεγαλώνει η πολιτιστική «προίκα» του δήμου μας

Μια λαμπερή σελίδα για το δήμο μας γράφτηκε   στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη με την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή  της παλιάς Κοινοτικής Αίθουσας Πολιτισμού  του Ασβεστοχωρίου.

ενέργειες..

 

Κοινή συνεργασία έξι δήμων με τους εθελοντές πολιτικής προστασίας. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Τιμούμε την έννοια του εθελοντισμού

Κοινή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής προστασίας προωθούν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και άλλοι πέντε δήμοι της Βόρειας Ελλάδας.

ενέργειες..

 

Πρόσκληση νέων Εθελοντών

Στα πλαίσια του εθελοντισμού, η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στους παρακάτω τομείς δράσης: Εκπαίδευση, Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, Ανάπτυξη δράσεων στη Βιβλιοθήκη (Τμήμα Ενηλίκων, Τμήμα Παιδικό), Εισαγωγή στην Πληροφορική.

ενέργειες..

 

Πιο κοντά στους πολίτες η πρωτοβάθμια φροντίδα
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Στο δήμο μας το μοναδικό εκτός Αττικής ΚΕΠ Yγείας

Πιο κοντά στους πολίτες έρχονται οι τομείς της πρόληψης, της καταγραφής και της ενημέρωσης της υγείας με τη δημιουργία σε ολόκληρη την Ελλάδα 14 ΚΕΠ Υγείας. Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από τον πρόεδρο του Δικτύου και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και 13 δημάρχους της χώρας

 

 

110.000 ευρώ για ζεστά σχολεία

To ποσό των 110.000 ευρώ ενέκρινε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των σχολείων του δήμου μας.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Εθελοντισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος μηνός Φεβρουαρίου 2014

Σας καλούμε στις δράσεις της Γραμματείας Εθελοντισμού – Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για το μήνα Φεβρουάριο, που φιλοξενούνται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος στις 17, 22 και 24 Φεβρουαρίου στις 7μμ.

 

14 ΚΕΠ Υγείας Ιδρύονται σε όλη τη χώρα 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Το μοναδικό πλην Αττικής ΚΕΠ Υγείας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ιδρύεται στο δήμο μας

Τη δημιουργία 14 ΚΕΠ Υγείας σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν αύριο, Τρίτη ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Παροχής Υγείας και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και 13 δήμαρχοι από όλη τη χώρα.

 

Επιμένει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προς την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης «Αμεση επέκταση του φυσικού αερίου σε Ασβεστοχώρι και Εξοχή»

Με νέα επιστολή του προς την διοίκηση της εταιρίας παροχής αερίου Θεσσαλονίκης συνεχίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τις πιέσεις για την επέκταση του δικτύου αερίου στις περιοχές Ασβεστοχωρίου και Εξοχής.

 

Δωρεάν μαθήματα Γερμανικής γλώσσας

Η Γραμματεία Εθελοντισμού  του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη διοργανώνει δωρεάν μαθήματα Γερμανικής γλώσσας.

 

Ο δήμος μοίρασε κάδους κομποστοποίησης στο Φίλυρο 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Κερδίζουμε το στοίχημα για καθαρό περιβάλλον

Ειδικούς κάδους οικιακής κομποστοποίησης παρέδωσε στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, δείχνοντας τη μεγάλη ευαισθησία της δημοτικής αρχής στον αγώνα για τη μείωση των απορριμμάτων και για ένα καθαρό περιβάλλον.

 

Νικητής ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στη Μάχη του Χιονιά
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Τα ευχαριστώ αξίζουν στους ακούραστους εργαζόμενους και συνεργάτες μου στο δήμο

Απόλυτα έτοιμος αποδείχτηκε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που έπληξε από την Κυριακή το πρωί με δυνατή και έντονη χιονόπτωση όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πρόσκληση σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Καππαδοκία, Νενσεχίρ  22-26 Φεβρουαρίου 2014. Η ομάδα-στόχος του σεμιναρίου είναι 20  νέοι  που εργάζονται για τα θέματα των νέων ενεργά στην Ευρώπη ηλικίας μεταξύ 18 και 35. Η κύρια εκπαιδευτική προσέγγιση, θα είναι πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα που θεσμοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο  της Ευρώπης.

 

Συνέντευξη του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για όλα τα θέματα καθημερινότητας του Δήμου μας.

Απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Όψεις και Απόψεις” και τη δημοσιογράφο Έλσα Αγοραστού.

 

Είκοσι κάδοι κομποστοποίησης σε νοικοκυριά του Φιλύρου Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Να κερδίσουμε το στοίχημα για καθαρό περιβάλλον

Είκοσι ειδικούς κάδους οικιακής κομποστοποίησης  παρέδωσε σήμερα σε δημότες του Φιλύρου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη,  που πρωτοπορεί σε θέματα περιβάλλοντος,  δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην κινητοποίηση των πολιτών για τη μείωση των απορριμμάτων.

 

Παγκόμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το μη κερδοσκοπικό-αγαθοεργές σωματείο Δράση για την Εκπαίδευση – EDU ACT. Η πρωτιά αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα  και τη Θεσσαλονίκη, αφού  το πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα FLL θα διεξαχθεί φέτος στην πόλη μας με τη συμμετοχή 34 ομάδων των  δέκα ατόμων. Ο Δήμος μας συμμετέχει με 4 ομάδες, τις οποιες απαρτίζουν μαθητές από τα σχολεία μας.

 

Το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι αναβίωσε και φέτος στο Ασβεστοχώρι

Ένα έθιμο μοναδικό αλλά άγνωστο πανελλήνια αναδεικνύεται κάθε χρόνο εδώ και περίπου δύο αιώνες την ημέρα των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου. Το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι, που και φέτος αναβίωσε στο δήμο μας, ζωντανεύοντας παλιές και ιστορικές τοπικές παραδόσεις.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: “Καθαρός δήμος με ένα τηλεφώνημα στο 15195”. Ο Δήμος συνεχίζει την Καμπάνια ενημέρωσης και ρίχνει στη μάχη για την Καθαριότητα δύο ακόμη νέα απορριμματοφόρα

Kαθαρός δήμος με ένα απλό τηλεφώνημα στο 15195. Αυτήν την πρωτοποριακή υπηρεσία προσφέρει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες με μια απλή κλήση στη γραμμή Καθημερινότητας του πολίτη να βοηθήσουν στον αγώνα για ακόμη πιο καθαρή πόλη.

 

Η βασιλόπιτα των εργαζομένων του δήμου
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας που πατά σε σταθερά βήματα»

Σε μια ζεστή τελετή, από την οποία δεν έλειψαν τα αισιόδοξα μηνύματα, πραγματοποιήθηκε  στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη η κοπή βασιλόπιτας των εργαζομένων του δήμου μας.

 

Βραβεύσαμε 583 νέους ακαδημαϊκούς, τη χρυσή νέα γενιά του δήμου μας – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η επένδυση στη γνώση είναι παντοτινή»

Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, νέους ανθρώπους, αλλά και αισιοδοξία το Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη. Αφορμή η εκδήλωση του δήμου, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 8/1 και στην οποία βραβεύτηκαν 583 νέοι ακαδημαϊκοί δημότες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που εισήλθαν φέτος σε σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας.

 

 

45 κολυμβητές τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων στο Πανόραμα Δύο σταυροί αγιάστηκαν στο δημοτικό μας κολυμβητήριο

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Εορτασμός των Θεοφανείων. Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Εορτασμός των Θεοφανείων.

 

Γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια, βραβεύουμε τη χρυσή νέα γενιά του δήμου μας

Mε τη νέα γενιά στο πλευρό του και τον εορτασμό των Θεοφανείων στις ενορίες όλων των δημοτικών ενοτήτων υποδέχεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, στέλνοντας παντού μήνυμα αισιοδοξίας για το 2014.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: “Το 2014 να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση”. Ποδαρικό στη νέα χρονιά με τους Αγιοβασίληδες και την κοπή της βασιλόπιτας

Ποδαρικό στην καινούργια χρονιά έκανε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκοψε την βασιλόπιττα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την καινούργια χρονιά.

 

Νέος Χώρος Πολιτισμού στο Ασβεστοχώρι! Δημοπρατήθηκε και Ξεκινά!

Η Κοινοτική Αίθουσα του Ασβεστοχωρίου, ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα με μνημειακή αξία, ανακαινίζεται πλέον ριζικά. Η νέα αίθουσα θα μπορεί να φιλοξενεί μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ευαισθητοποιούμε τη νέα γενιά για το αστικό λεωφορείο». Καμπάνια του δήμου και του ΟΑΣΘ στα σχολεία Πυλαίας-Χορτιάτη

Πρωτοπορεί ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη υλοποιώντας από κοινού με τον ΟΑΣΘ καμπάνια ευαισθητοποίησης για τους μικρούς μας δημότες, με θέμα την αστική κινητικότητα. Η δράση έχει τον τίτλο «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!», υλοποιείται για πρώτη φορά από τον ΟΑΣΘ αλλά και για  πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό μας Κολυμβητήριο 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Τα παιδιά μας αγκαλιάζουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο »

Μαζί με τους μικρούς κολυμβητές του δήμου μας γιόρτασε  ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τον ερχομό των Χριστουγέννων στο Δημοτικό  μας Κολυμβητήριο.

 

1000 παιδιά των δημοτικών στο Πολιτιστικό μας Κέντρο
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το χαμόγελο των μικρών παιδιών μας δίνει δύναμη»

«Η καλοσύνη είναι πολλαπλασιαστική. Όταν προέρχεται από πολλούς ανθρώπους αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη». Αυτά τα λόγια του Γιάννη Σερβετά αποτέλεσαν και το βασικό μήνυμα της διήμερης γιορτής, που διοργάνωσε για τα Χριστούγεννα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για τα παιδιά των δημοτικών μας σχολείων.

 

” Οικολογικά ” Κάλαντα στη Φωτοβολταϊκή Στέγη του Δημαρχείου

«Οικολογικά Κάλαντα» έψαλαν στον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου, σε μια πραγματικά απρόσμενη αλλά τόσο ευχάριστη συνάντησή τους … στη στέγη του Δημαρχείου Πανοράματος.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης “Στα γραφεία δεν μας περιμένουν μόνο προβλήματα αλλά και δημότες που με τον τρόπο τους, μας ενθαρρύνουν για όσα πρέπει να παλέψουμε στο μέλλον…”

Γέμισε με ευχές το Δημαρχείο λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αφορμή η Ονομαστική Γιορτή του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη που είχε την ευκαιρία να δεχθεί αλλά και να δώσει ευχές σε συνεργάτες του, υπαλλήλους αλλά και δημότες που ήρθαν να του ευχηθούν.

 

3μηνα Σεμινάρια Φωτογραφίας

Σεμινάρια Φωτογραφίας διάρκειας από 15/01/2014 έως 15/04/2014 στο Πέτρινο Πυλαίας. Δηλώστε συμμετοχή από 08/01/2014 στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

 

3μηνα Σεμινάρια Διακόσμησης

Σεμινάρια Διακόσμησης διάρκειας Α’ Κύκλου από 15/01/2014 έως 15/04/2012 στην Πυλαία και στο Πανόραμα.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Χριστούγεννα με τα Χαμόγελα των μικρών μας παιδιών»

Την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιόρτασε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρέα με τον Αη– Βασίλη, τα ξωτικά και  τους μικρούς μαθητές των δημοτικών Παιδικών Σταθμών του δήμου μας.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Θεμέλια σχολείων και παιδείας σε όλο το δήμο – Θεμελιώθηκε το 3ο δημοτικό σχολείο στην Πυλαία

Το τεράστιο έργο στη σχολική στέγη συνεχίζεται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη θεμελίωση του 3ου δημοτικού σχολείου της Πυλαίας στα Κωνσταντινοπολίτικα,  που έγινε σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης «Οι γιορτές για μας είναι ευχές ΚΑΙ… έργα»

Ποδαρικό, με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, έκαναν οι δημότες Πυλαίας-Χορτιάτη, στο νέο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Πανόραμα.

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Θεμελιώνουμε και το 3ο Δημοτικό Πυλαίας
Τεράστιο το δημοτικό μας έργο στη σχολική στέγη!

Το μικρό θαύμα στη σχολική στέγη συνεχίζεται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη θεμελίωση του 3ου Δημοτικού σχολείου της Πυλαίας, που θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί

 

 

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Δώρο Χριστουγέννων η Νέα μας Παιδική Χαρά στα παιδιά της Εξοχής»

Με διπλή Γιορτή υποδέχτηκε η Εξοχή τα Χριστούγεννα, καθώς ταυτόχρονα με το άναμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου έγιναν και τα εγκαίνια της Νέας παιδικής χαράς στην οδό Αγίου Στεφάνου.

 

Ολοφώτιστος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη
Ανάψαμε τα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα

Ολοφώτιστος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με το άναμμα των δένδρων και στις έξι δημοτικές μας ενότητες την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

 

Εγκαινιάστηκε η πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη στο Πανόραμα
Ένα μεγάλο έργο πολιτισμού ξεκίνησε

Η πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη Πανοράματος εγκαινιάστηκε σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Πανόραμα. Η κορδέλα κόπηκε το πρωί από το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη, παρουσία πλήθους κόσμου, που έδωσε το παρόν σ΄ένα κυριακάτικο πρωινό γεμάτο πολιτισμό και βιβλία στο χώρο του παλιού δημαρχείου Πανοράματος.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πανόραμα 
Εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο έργο πολιτισμού

Τα εγκαίνια της πρώτης δημοτικής Βιβλιοθήκης Πανοράματος θα τελέσει ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μαζί με τον συγγραφέα – δημοσιογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί.

 

Βραδιά Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη
Μάγεψαν το κοινό ο Άκης Σακελλαρίου και ο Θοδωρής Οικονόμου

Μάγεψαν το κοινό που βρέθηκε χτες το βράδυ στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Ακης Σακελλαρίου και ο Θοδωρής Οικονόμου. Σε  μια βραδιά αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη ο πρώτος απήγγειλε ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή  και ο δεύτερος οδήγησε μουσικά την παράσταση, σε μια εκδήλωση τιμής με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και τον τίτλο «Από την Οδύσσεια στον Κωνσταντίνο Καβάφη».

 

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης “Διπλή γιορτή, φωτίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας και εγκαινιάζουμε την παιδική μας χαρά στην Εξοχή”

Με τις μπάντες του Δήμου, τις δημοτικές χορωδίες, το “άναμα” του δέντρου και τα εγκαίνια μιας ακόμη παιδικής χαράς, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

 

O Aκης Σακελλαρίου απαγγέλλει Κωνσταντίνο Καβάφη στο Πανόραμα

Ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη θα απαγγείλει ο ηθοποιός Ακης Σακελλαρίου, σε μια εκδήλωση τιμής, που γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη   και έχει τον τίτλο «Από την Οδύσσεια στον Κωνσταντίνο Καβάφη».

 

Δωρεάν Έλεγχος Μνήμης στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer (Σάββατο 21/9) και την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας (Τρίτη 1/10), αποσκοπώντας στην έγκαιρη διάγνωση των διαταραχών που συνδέονται με τη μνήμη (π.χ. άνοια, Alzheimer κ.α.) και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, οργάνωσε και πραγματοποίησε δωρεάν εξέταση μνήμης στα άτομα 55 ετών και άνω στα ΚΑΠΗ του δήμου.

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα την κομποστοποίηση

Ο Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν στις 4/11/2013 μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση.

 

Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη 
Πρεμιέρα με την ταινία «Hugo» μαζί με τη νεολαία

Πρεμιέρα με τη νέα γενιά έκανε την Πέμπτη το βράδυ η δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη. Οι σινεφίλ της περιοχής είπαν για δεύτερη χρονιά «Πάμε σινεμά» και απόλαυσαν την αμερικανική περιπέτεια φαντασίας του Μάρτιν Σκορτσέζε «Hugo».

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικης Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων, Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών

O Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη και η Ομάδα Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος στο πλαίσιο προώθησης του πνεύματος του Εθελοντισμού πρόκειται να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα«Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους». Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

 

Μαζί με τους Ολυμπιονίκες μας θεμελιώθηκε ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στο Πανόραμα

Ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο που ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης των δημοτών και της νέας γενιάς ξεκίνησε σήμερα στο δήμο μας με την τελετή θεμελίωσης που έγινε στο Πανόραμα, παρουσία Ολυμπιονικών, δημοτών και πλήθος κόσμου.

 

Κομποστοποίηση και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Φιλύρου

Την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε η σειρά των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Φιλύρου να συνεχίσουν την  προσπάθεια που ξεκίνησαν οι συμμαθητές τους του 1ου Δημοτικού Σχολείου για την αξιοποίηση των «άχρηστων».

 

Πρεμιέρα με την ταινία «Hugo» η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη

«Πάμε σινεμά» θα πουν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι πολίτες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Η κινηματογραφική Λέσχη του δήμου κάνει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν.

 

Το «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» θεμελιώνεται στο Πανόραμα

Eνα μεγάλο αθλητικό κέντρο που θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες άθλησης των δημοτών και της νέας γενιάς τη περιοχής θεμελιώνεται την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Πανόραμα

 

 

Άλλο ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το δήμο μας για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Άλλο ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιοποιεί ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, το οποίο θα αποτελέσει εφόδιο για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης ιδίως στο γυναικείο πληθυσμό.

 

Πρόγραμμα Leader στο Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Eξοχή
Δράσεις για την ανάδειξη και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Σημαντικές δράσεις για την ανάδειξη και τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομάς στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο και την Εξοχή προωθεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Στο αθλητικό κέντρο Πανοράματος η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού

Την πρόοδο των έργων του μεγάλου Αθλητικού Κέντρου στο Πανόραμα παρουσίασε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου.

 

Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Φίλυρο
Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη

Η νέα γενιά παίρνει πια τη σκυτάλη στο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Φίλυρο.

 

Μαθήματα Γραμματείας Εθελοντισμού

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα εξάσκησης της Αγγλικής γλώσσας το οποίο πραγματοποιεί η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία  με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων  του Δήμου μας.

 

Άρχισαν τα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πυλαίας – Χορτιάτη

Στα θρανία κάθισαν οι πρώτοι ενήλικες μαθητές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ξεκίνησαν σε ολόκληρο το Δήμο.

 

Οταν η ιστορία είναι παρούσα
Εγινε η τελετή ονομασίας της πλατείας Στρέψα

Το νήμα της ιστορίας που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και φτάνει μέχρι το σήμερα ενώθηκε τη Δευτέρα στην Πυλαία, με την ονομασία της κεντρικής πλατείας σε πλατεία «ΣΤΡΕΨΑ».

 

Πρόσκληση σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Το πρόγραμμα “Μύθοι και Θρύλοι από την Ευρώπη”  θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία της Ιταλίας Caserta Santa Maria aVico από 18 μέχρι και 26  Νοέμβριου  2013. Ο στόχος του προγράμματος  είναι να χρησιμοποιηθούν οι μύθοι και οι θρύλοι ως εργαλείο για να κατανοήσουν τις διαφορές και τα κοινά χαρακτηριστικά της κάθε κουλτούρας των χωρών που συμμετέχουν στο έργο.

 

Με ομοψυχία και χωρίς εξέδρες επισήμων και οι φετινές παρελάσεις

Με μεγάλη επιτυχία, απόλυτη τάξη και παρουσία πλήθους κόσμου που πλημμύρισε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαία – Γέμισε μαθητικές φωνές ύστερα από 21 χρόνια!

«Από το 1992 περιμέναμε να γεμίσει το γήπεδο και πάλι από τις φωνές των μικρών παιδιών. Και είμαι χαρούμενη που σήμερα, 21 χρόνια μετά, οι μαθητές θα παίξουν εδώ και πάλι μπάσκετ».

 

Εγκαινιάστηκε στην Πυλαία – Πλημμύρισε από παιδιά το «Πάρκο του μαθητή»

Με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο και τους δεκάδες δημότες που πλημμύρισαν κάθε γωνιά του, έγινε η εκκίνηση για το «Πάρκο του Μαθητή». Ενα πάρκο στολίδι για την καθημερινότητα των μικρών και μεγάλων φίλων του δήμου μας.

 

Πρόσκληση Εορτασμού Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

O Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επαιτείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

Ετοιμο και το νέο γήπεδο μπάσκετ του 2ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες άλλο ένα σημαντικό αθλητικό έργο στο δήμο μας. Πρόκειται για το γήπεδο μπάσκετ του 2ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας, που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 18 στην Πυλαία.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη – Πατριαρχική Προσευχή στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ένα ιστορικό πατριαρχικό Προσκύνημα πραγματοποίησε στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Αναβολή της θεατρικής παράστασης “Η Κυρία Προέδρου”

Η θεατρική παράσταση “Η Κυρία Προέδρου” που ήταν προγραμματισμένη για Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας στς 9.00μμ

 

Θεατρική παράσταση “Η κυρία Προέδρου”

Το κορυφαίο έργο «Η κυρία Προέδρου» των Μορίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ, από την Πολιτεία Θεάτρου, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και  ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

 

Φωνές παιδιών – Οργή γονιών για τη μεταφορά των μαθητών στο Χορτιάτη

Μια φωνή έγιναν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημοτική αρχή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Με επικεφαλής το δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη αντιπροσωπεία του δήμου συμμετείχε στη διαμαρτυρία, που έκανε η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής έξω από το δημοτικό σχολείο του Χορτιάτη.

 

Εγκαινιάζουμε το «Πάρκο του Μαθητή» στην Πυλαία

Ένα πάρκο στολίδι παραδίδεται επίσημα την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στην καθημερινότητα των μικρών και μεγάλων φίλων του δήμου μας.

 

Πρώτο μας μέλημα, να βρούνε δουλειά οι άνεργοι συνδημότες μας

Η φράση αυτή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη συνοψίζει τη πραγματικά μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης και προώθησης των ανέργων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στην απασχόληση, που εντατικοποιείται το τελευταίο διάστημα με μια σειρά από πρωτοβουλίες.

 

Πεντάωρη επιχείρηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα για τον απεγκλωβισμό δένδρου από τα καλώδια της ΔΕΗ

Γιγαντιαία πεντάωρη επιχείρηση των Υπηρεσιών του δήμου για τον απεγκλωβισμό ενός δέντρου από τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο κέντρο του Πανοράματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή με απόλυτη επιτυχία.

 

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου

Η Γραμματεία Εθελοντισμού, Βιβλιοθήκης και Μουσείου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα λειτουργήσει δωρεάν φροντιστήριο για το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων για τους μαθητές Γ΄ τάξης του Λυκείου.

 

«Συζητώ με το δήμαρχό μου» Οδοιπορικό 6 στάσεων σε κάθε δημοτική κοινότητα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ και παρουσία δεκάδων δημοτών μας ολοκληρώθηκε στο Φίλυρο ο ζωντανός διάλογος του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους δημότες που είχε τον τίτλο «Συζητώ με τον δήμαρχό μου».

 

Θρίαμβος για τη Θεατρική Ομάδα Πυλαίας

Με μεγάλο θριαμβευτή τη Θεατρική Ομάδα Πυλαίας, αφού απέσπασε 9 βραβεία, έπεσε η αυλαία του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου.

 

Αγωγή κατά της ΔΕΗ κατέθεσε ο δήμος

Αγωγή κατά της ΔΕΗ και του “Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε.”, με την οποία ζητά την υπογειοποίηση εναέριων καλωδίων υψηλής τάσης, κατέθεσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Από την Πυλαία ξεκίνησαν οι συναντήσεις με τους πολίτες «Διάλογοι καρδιάς με το δήμαρχο για 3,5 ώρες»

Ο δήμαρχος το ξεκαθάρισε από την αρχή. «Θα φύγω από την αίθουσα όταν τελειώσει τις ερωτήσεις του και ο τελευταίος δημότης.» Και έτσι έκανε! Για 3,5 περίπου ώρες και μέχρι να ακούσει και τον τελευταίο πολίτη ο διάλογος ήταν ζωντανός και «από  καρδιάς».

 

Αρσακλιώτικα 2013

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας διοργανώνουν τα ΑΡΣΑΚΛΙΩΤΙΚΑ 2013 το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέτρινο δημοτικό σχολείο Πανοράματος.

 

1ο Διεθνές Νεανικό Φολκλορικό Φεστιβάλ

Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο  Διεθνές Νεανικό Φολκλορικό Φεστιβάλ. Νεαροί χορευτές από  την Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Ξηροχώρι, την Αριδαία, το  Λύκειο Ελληνίδων Πανοράματος, τη Ρουμανία και από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και ξεσήκωσαν τους θεατές με τις χορευτικές τους φιγούρες και την ποικιλία των χορών που επέλεξαν.

 

15 χρόνια πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπολίτες του ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης «Συζητώ με το δήμαρχό μου»

Ξεκινούν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013  για μια ακόμη χρονιά οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου με τους δημότες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συζητώ με το δήμαρχό μου»

 

«Κόσμημα» το νέο σχολείο στο Ασβεστοχώρι – Εγκαίνια από το δήμαρχο

Με μια λαμπρή τελετή εγκαινίων, όπου την κορδέλα έκοψαν μαζί ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και δύο αριστούχοι μαθητές του σχολείου και με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε όλο το Ασβεστοχώρι άνοιξε τις πόρτες του το νέο γυμνάσιο-λύκειο στη θέση Μπουλουβάνια.

 

Με το «δεξί» στη νέα σχολική χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Πανέτοιμος αποδείχτηκε ο δήμος για το   κτύπημα του κουδουνιού, καθώς η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και χωρίς προβλήματα στα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

 

 

1ο Διεθνές Νεανικό Φολκλορικό Φεστιβάλ

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη & η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Διοργανώνει το 1ο Διεθνές Νεανικό Φολκλορικό Φεστιβάλ την Πέμπτη 12/09 & ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο “Mditerrannean Cosmos”.

 

Επιτυχής ο καλοκαιρινός απολογισμός των δημοτικών κινηματογράφων μας. Πήγαμε και φέτος σινεμά!

Κινηματογραφική παράδοση δημιουργεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς τη φετινή χρονιά λειτούργησαν στον δήμο μας με μεγάλη επιτυχία δύο δημοτικά θερινά σινεμά και μια δημοτική κινηματογραφική λέσχη.

 

Εγκαίνια Γυμνασίου – Λυκείου Ασβεστοχωρίου (Περιοχή Μπουλουβάνια)

Εγκαίνια Γυμνασίου-Λυκείου Ασβεστοχωρίου (Περιοχή Μπουλουβάνια) τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μμ.

 

Ξεκινά το Γυμνάσιο και Λύκειο Ασβεστοχωρίου

Ένα υπερσύγχρονο ολοκαίνουργιο σχολείο, το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Ασβεστοχωρίου, ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές της περιοχής για τη νέα σχολική περίοδο.

 

Γράφεται ιστορία στη σχολική στέγη. Παρελθόν τα κοντέινερς από τα σχολεία του Ασβεστοχωρίου

Ιστορία γράφεται αυτές τις ημέρες στο Ασβεστοχώρι και στα σχολεία του δήμου μας, με το ξήλωμα των απαράδεκτων κοντέινερς στα σχολεία της περιοχής.

 

Μειώσεις διδάκτρων στα Πολιτιστικά & Αθλητικά Τμήματα του Δήμου

Είναι γνωστό σε όλους ότι περνάμε μια περίοδο ύφεσης με ορατές επιδράσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Στη δύσκολη λοιπόν αυτή συγκυρία, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, προέβει σε μειώσεις των διδάκτρων.

 

VOL. 3 MUSIC FESTIVAL

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σας προσκαλούν στο VOL. 3 MUSIC FESTIVAL με συμμετοχή Hip – Hop / rnb / TRAP και Χορευτικών συγκροτημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 17:00 στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

 

Θεατρική παράσταση “O Φώντας”

Το κορυφαίο έργο «Ο Φώντας» του Μήτσου Ευθυμιάδη, από το Θέατρο Βήματα, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

 

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τετραήμερες εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, τις οποίες διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

Λαογραφική Βραδιά

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ την Πέμπτη 29/08 & ώρα 20:30 στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ • Ομιλία με θέμα:” “Πληθυσμιακές όψεις του Δήμου Πυλαίας  – Χορτιάτη: Οι βλαχόφωνοι Λιβαδιώτες του Πάικου’ • Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Λαογραφικό Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Θεσσαλονίκης.

 

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014 προσφέρουν 28 δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Το πρόγραμμα “Σχέδια και Δράσεις πρόληψεις κατά του εθισμού στα ναρκωτικά” θα γίνει στην πόλη Νεβσεχίρ της Καππαδοκίας, στις 21-27 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή 4 νέων από το Δήμο μας, την Αγγλία, Ρουμανία και Ισπανία.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Τα Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους υποστηρίζουν τη συμμετοχή των νέων στο δημοκρατικό βίο των τοπικών, περιφερειακών ή εθνικών κοινωνιών όπως και σε διεθνές επίπεδο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες φορείς είναι  από την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και 8 νέοι από το Δήμο μας. Θα πραγματοποιηθεί 3-10 Σεπτεμβρίου στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

 

Κλήρωση μίας θέσης Δημότη – Κατοίκου Ηλικίας 18-29 ετών σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλες

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος – Ομάδα Νέων Youthorama επιλέχθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα να στελεχώσει την επίσημη αποστολή για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει παρακολούθηση θεματικών ενημερώσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2/10/2013) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (3/10/2013).

 

2 νέα οχήματα για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Δύο νέα ημιφορτηγά οχήματα απέκτησε πρόσφατα ο δήμος μας, μετά από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνει τις τεχνικές υπηρεσίες και την ομάδα Ταχείας Επέμβασης του δήμου, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων αλλά και ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον στόλο των αυτοκινήτων του δήμου.

 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

” Dream a Stage”  είναι μια δράση 1.1 του έργου Ανταλλαγής Νέων που σχετίζεται με Αναπηρία  (Εκπαίδευση μέσω του Αθλητισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη Σμύρνη, 16-25 Αυγούστου με τη συμμετοχή 8 νέων από το Δήμο μας.

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητές Ελλάδος στο Χάντμπολ!!!

Είναι πρωταθλητές και το απέδειξαν για μια ακόμη φορά! Μια ακόμη τεράστια επιτυχία για τους παμπαίδες των Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας οι οποίοι για 2η συνεχόμενη χρονιά κατέκτησαν το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ  στο Άργος της Αργολίδας από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου 2013.

 

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τον καθιερωμένο θεσμό “Πυλαιώτικα”

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά τον καθιερωμένο θεσμό  “Πυλαιώτικα” και προσκαλεί το κοινό του Δήμου, και όχι μόνο, στο τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του πολιούχου προφήτη Ηλία.

 

Ιερός Ναός Αγίου Προφήτου Ηλίου Πυλαίας

Εορταστικές Εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου Πυλαίας.

 

Με μεγάλη επιτυχία το πρώτο εργαστήρι κομποστοποίησης στο Φίλυρο

Mε μεγάλη επιτυχία και σημαντική παρουσία δημοτών πραγματοποιήθηκε στο Φίλυρο το πρώτο ενημερωτικό εργαστήρι για την κομποστοποίηση.

 

Σαρωτικό λίφτινγκ στις παιδικές χαρές

Νέο πρόσωπο έχουν oι παιδικές χαρές του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς ο δήμος προχωρά σε λίφτινγκ των χώρων που βρίσκονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 

Δήμος και εθελοντές καθαρίζουν … τη «Μέλισσα»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δημάρχου και της αντιδημαρχίας καθαριότητας, πρασίνου και περιβάλλοντος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στην έκκληση του ιστορικού Ορφανοτροφείου «Μέλισσα» για τον καθαρισμό της έκτασης που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις.

 

Βραδιές Θεάτρου

Στα πλαίσια του θεσμού “Βραδιές Θεάτρου” και στην προσπάθεια να μεταφερθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, παρουσιάστηκε στο Φίλυρο και στον Χορτιάτη η παράσταση “Οκτώ Γυναίκες Κατηγορούνται” από το τμήμα ενηλίκων της θεατρικής ομάδας Πυλαίας.

 

Σχολές Γονέων

Νέα τμήματα Σχολών Γονέων από Σεπτέμβρη- Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Τα τμήματα θα ξεκινήσουν μέσα Σεπτέμβρη και οι συναντήσεις για το ένα τμήμα θα γίνονται σε σχολείο στην περιοχή του Χορτιάτη και για το άλλο σε σχολείο στην περιοχή της Πυλαίας.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Θεατρική Ομάδα Πυλαίας (Τμήμα ενηλίκων)

Η αυλαία του φετινού “Καλλιτεχνικού Ιουνίου” έπεσε στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας με δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του τμήματος ενηλίκων της Θεατρικής Ομάδας Πυλαίας το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

 

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με εκπρόσωπο την κ. Δόμνα Λειβαδοπούλου επισκέφθηκε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, όπου και χάρισε παιδικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια εξασφαλίστηκαν από τη δράση ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ, από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου συγκέντρωσε παιδικά παιχνίδια με σκοπό να διατεθούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

 

Έργα συντήρησης των κεντρικών δρόμων του δήμου

Αλλάζουν όψη τα πλακόστρωτα στους κεντρικούς δρόμους του δήμου καθώς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης οδών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

 

Εντυπωσιακή πρώτη … του δημοτικού ΣΙΝΕ ΠΥΛΑΙΑ

Πολύ μικρό αποδείχθηκε το ανοιχτό δημοτικό αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου για το εντυπωσιακό πλήθος που θέλησε να παρακολουθήσει την πρώτη ιστορική προβολή θερινού κινηματογράφου στην Πυλαία.

 

Ψηφίζουμε όλοι για … το σχολείο μας!

Αυτό το καλοκαίρι 5 δήμοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ». Είναι το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της Coca-Cola, 3Ε που θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες επισκευής και βελτίωσης ενός μόνο από 10 υποψήφια σχολεία, αυτό που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στην ανοιχτή δημόσια ψηφοφορία που θα γίνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Θεατρική Ομάδα Πυλαίας (Εφηβικό Τμήμα)

Την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιουνίου το ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Πυλαίας φιλοξένησε την παράσταση του εφηβικού τμήματος της Θεατρικής Ομάδας Πυλαίας. Η ομάδα παρουσίασε το αριστούργημα του Μπέρτολ Μπρέχτ “ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΟΠΕΡΑ” σε σκηνοθεσία της Όλγας Αλεξανδροπούλου.

 

 

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Θεατρική Ομάδα Πυλαίας (Τμήμα ενηλίκων)

Με δύο εκπληκτικές παραστάσεις την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου Πυλαίας αντάμειψε το φιλοθεάμον κοινό του Δήμου μας. Οι ηθοποιοί παρουσίασαν το έργο «ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία της Όλγας Αλεξανδροπούλου στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας, όπου στην κυριολεξία επικρατούσε το αδιαχώρητο.

 

Πρεμιέρα “CINE ΠΥΛΑΙΑ” με ελεύθερη είσοδο της ταινίας “SKYFALL”

Η πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου με την τελευταία ταινία του James Bond “Skyfall” και ώρα 21:30. Η είσοδος στην Πρεμιέρα μας θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

Συμμετοχή της ομάδας Future School Project στο “1ο Διεθνές Συνέδριο … για να ξαναφανταστούμε το σχολείο”

Στις 29 Ιουνίου 2013 οι ομάδες του Future School Project των Σχολικών Επιτροπών Εκπαίδευσης του Δήμου μας, παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και την πορεία του προγράμματος για το τρέχον έτος στο “1ο Διεθνές Συνέδριο … για να ξαναφανταστούμε το σχολείο”, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τις 28 και 29 Ιουνίου, στην αίθουσα Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

 

Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους

Ο οργανισμός για την εκπαίδευση του μέλλοντος, EDUACT, σε συνεργασία με το με το Mediterranean Cosmos διοργάνωσαν το πρόγραμμα Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους. Ένα πρόγραμμα ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες με την επιστήμη και τη τεχνολογία.

 

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη … εκπαιδεύεται!

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες τετραήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών, των προϊσταμένων και των στελεχών του δήμου μας. Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 20 στελέχη και πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, είχε θέμα «τη μέτρηση της αποδοτικότητας και τη διοίκηση με στόχους».

 

2ο καμπ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Ένα πρόγραμμα με δραστηριότητες αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Πρόκειται για το δεύτερο παιδικό αθλητικό καμπ για παιδιά των δημοτικών σχολείων, το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., σε τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου.

 

Εθελοντές μοίρασαν φυλλάδια για την πρόληψη των πυρκαγιών

Εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για θέματα πυρασφάλειας και πρόληψης των πυρκαγιών ξεκίνησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Για το σκοπό αυτό εργαζόμενοι, αλλά και εθελοντές του δήμου μοίρασαν φυλλάδια της Πυροσβεστικής με χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά των πολιτών μέσα στο δάσος και στο σπίτι, αλλά και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Κλέβουν ακόμη και τα υπόγεια καλώδια!

Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές δυστυχώς συνεχίζονται στην Ελλάδα του 2013 . Ασυνείδητοι για να κερδίσουν λίγα ευρώ κλέβουν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία  και βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μικρών μαθητών.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Εκδηλώσεις παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων του Δήμου

Το πρόγραμμα του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου” την Παρασκευή 14 Ιουνίου περιελάμβανε μια σειρά από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους του Δήμου μας. Η αρχή έγινε με την θεατρική παράσταση “Το παραμύθι με τα χρώματα” που παρουσίασε η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού Πανοράματος στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος. Οι μικροί ηθοποιοί με την καθοδήγηση της επιμορφώτριας Β. Ζάγκλη έδωσαν μια πολύ όμορφη παράσταση και απέσπασαν πολλά συγχαρητήρια από το κοινό που την παρακολούθησε.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Συναυλία Rock Μπάντας

Μια ακόμη πολύ επιτυχημένη συναυλία έδωσε η Rock Μπάντα Πανοράματος την Τρίτη 18 Ιουνίου στο ανοιχτό θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας. Η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας ξεσήκωσε το γεμάτο θέατρο με διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων rock τραγουδιών.

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Το σεμινάριο είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με αυτήν καθώς και του κοινωνικού αποκλεισμού τους ή όχι στην Ευρώπη. Πραγματοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Σικελίας σε συνεργασία με τους εκεί Δημάρχους. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν 28 συμμετέχοντες από 8 δήμους των χωρών της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ελλάδα).

 

Πάμε Λαϊκή … στο Χορτιάτη

Eνα παλιό αίτημα της τοπικής κοινωνίας πήρε αυτές τις ημέρες σάρκα και οστά με τη λειτουργία – για πρώτη φορά στην ιστορία του Χορτιάτη – Λαϊκής αγοράς.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Παράσταση των χορευτικών τμημάτων του Δήμου

Την Τρίτη 11 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας πραγματοποιήθηκε η παράσταση χορού των Πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Τα παιδικά τμήματα μπαλέτου, hip hop και brake dance χορού με επιμορφώτριες τις Ε. Ζένινα και Κ. Δασκαλοπούλου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια παράσταση με εντυπωσιακές χορογραφίες και περίτεχνες χορευτικές φιγούρες.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής

Υπέροχα εμπνευσμένοι ζωγραφικοί πίνακες δημιουργημένοι με μεράκι και απαράμιλλη τεχνική κόσμησαν το Φουαγιέ του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην Έκθεση των τμημάτων Ζωγραφικής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Συνάντηση Χορωδιών του δήμου

Στα πλαίσια του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου” οργανώθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας η συνάντηση των χορωδιακών ομάδων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Συνάντηση Χορωδιών του δήμου

Στα πλαίσια του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου” οργανώθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας η συνάντηση των χορωδιακών ομάδων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Εκδηλώσεις μουσικών τμημάτων του δήμου

Τέσσερις ξεχωριστές καλλιτεχνικές βραδιές με πρωταγωνιστές τους ταλαντούχους νέους του Δήμου μας έλαβαν χώρα στα δημοτικά διαμερίσματα Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Πυλαίας και Πανοράματος μέσα στα πλαίσια του “Καλλιτεχνικού Ιουνίου”.

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεώνεται ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα πολεοδομικά θέματα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Αποκαταστάθηκε η νομιμότητα που παραβίασε προσωρινά η υπ’ αριθμ. 553/2013 ΑΔΣ του δήμου Θεσσαλονίκης μετά την ακύρωση της από τον Γενικό Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Α. Καρούντζο.Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεώνεται  ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα πολεοδομικά θέματα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

 

Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Φίλυρο

Mε μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Φίλυρο η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Θεατρική παράσταση από το παιδικό τμήμα της θεατρικής ομάδας Πυλαίας

Στο ανοιχτό θεατράκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας στις 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Ιουνίου,  ανέβηκε από το παιδικό τμήμα της θεατρικής ομάδας Πυλαίας  η παράσταση “Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο” του Γιάννη Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά και Μουσική του Ηρακλή Καζάκη.

 

Καλλιτεχνικός Ιούνιος 2013, Έκθεση Κοσμήματος, Λαϊκής Τέχνης και Ζωγραφικής των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στο Φουαγιέ του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας  η Έκθεση Κοσμήματος, Λαϊκής Τέχνης και Ζωγραφικής των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου.

 

Ενημέρωση για την οικιακή κομποστοποίηση στο Φίλυρο

Την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την έναρξη πιλοτικού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης  διοργανώνει στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου.

 

10η Γιορτή Άνοιξης

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου Διοργανώνει τη 10η Γιορτή Άνοιξης Παρασκευή 7 – Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.

 

BAZAAR βιβλίου

Η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σας προσκαλεί στο παζάρι βιβλίου με 1 ευρώ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 12:00 – 15:00μμ και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 10:00 – 14:00μμ

 

Συναυλία Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη

Μια πολύ όμορφη βραδιά με υπέροχες μουσικές μελωδίες επιφύλαξαν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου στο κοινό του Δήμου μας την Κυριακή 2 Ιουνίου στην αίθουσα “Λίτσα Φωκίδη” του Πολιτικού Κέντρου Πανοράματος.

 

Το αδιαχώρητο στην πρεμιέρα του δημοτικού μας κινηματογράφου

Το αδιαχώρητο καταγράφηκε στην πρεμιέρα του δημοτικού μας κινηματογράφου «Cine Panorama», που για άλλο ένα καλοκαίρι κρατά συντροφιά τους σινεφίλ του δήμου, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων

Το πρόγραμμα «Μαθαίνοντας να είσαι εσύ» είναι μια πολυμερή ανταλλαγή νέων που  πραγματοποιήθηκε  στην Καζέρτα / Castel di Sasso (CE), την Ιταλία, με 36 συμμετέχοντες  από την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα στις 20-27 Μαίου

 

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ» 1o Almyra festival

Το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 7-8 Ιουνίου 2013, το Studio54 διοργανώνει το 1o Almyra festival στον υπαίθριο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

 

Έχεις ένα παιδικό παιχνίδι που δεν χρειάζεσαι; Μην το πετάς! Χάρισέ το!

Η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου 12:00-14:00μ.μ. συγκεντρώνει παιδικά παιχνίδια, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα τηλ. 2313 – 322060).

 

Πρεμιέρα “CINE PANORAMA” με ελεύθερη είσοδο της ταινίας “SKYFALL”

Έφτασε η ώρα, να ανοίξουν ξανά οι πόρτες του θερινού μας σινεμά. Για 14η χρονιά η μεγάλη οθόνη του δήμου μας έρχεται στο ραντεβού της με όλους τους σινεφίλ. Πρεμιέρα την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 21:30 με ελεύθερη είσοδο της ταινίας “SKYFALL”

 

 

Τιμήθηκαν 110 νεαροί σκακιστές του Δήμου μας

Mε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 110 παιδιών από το δήμο μας πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες η τελική σκακιστική γιορτή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη πυρκαγιών

Eκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και των ακάλυπτων χώρων που υπάρχουν στο δήμο μας ξεκίνησε η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ομιλία με θέμα: Οι Γεωπολιτικές Πτυχές της Γενοκτονίας – Η Στρατηγική των Αρμενίων – Διδάγματα και Προοπτικές

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00, στην αίθουσα  «Λίτσα Φωκίδη» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με θέμα: “Οι Γεωπολιτικές Πτυχές της Γενοκτονίας – Η Στρατηγική των Αρμενίων – Διδάγματα και Προοπτικές” και ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, Εκδότη – Αρθρογράφο της Εφημερίδας “δημοκρατία”.

 

Τσούγκρισμα κόκκινου αυγού στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι γιορτές για το τσούγκρισμα του κόκκινου αυγού σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στους χώρους των ΚΑΠΗ και να ανταλλάξουν ευχές μεταξύ τους. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δ.Σ. του ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος για την αντιπυρική περίοδο

Ζητήματα που αφορούν στη λήψη μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πανοράματος.

 

Σε κλίμα ομοψυχίας το μνημόσυνο θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο Πανόραμα

Σε κλίμα ομοψυχίας έγιναν  την Κυριακή στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, τις οποίες  συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων.

 

Εγκαινιάσθηκε στο Πανόραμα η Εκθεση Κειμηλίων Απελευθέρωσης της Μακεδονίας

Την κινητή περιοδική έκθεση “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913”, εγκαινίασαν   στο Κέντρο πολιτισμού Πανοράματος ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Εγκαίνια κινητής περιοδικής έκθεσης

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της κινητής περιοδικής έκθεσης με τίτλο «ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912 – 1913».

 

Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει δωρεάν μαθήματα Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας, Πληροφορικής και μαθήματα Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

Ημερίδα: “Χτίζοντας το σχολείο του μέλλοντος”

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 στο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα θα διεξαχθεί  ημερίδα που διοργανώνεται από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για την εκπαίδευση του μέλλοντος «eduACT».

 

Εκδήλωση “Ημέρας της Ευρώπης”

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, υλοποίησε flashmob για τον εορτασμό «Ημέρα της Ευρώπης».

 

Για τον εορτασμό Ημέρας της Ευρώπης

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος, σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, σας προσκαλεί στον εορτασμό για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου και ώρα 17:00 στο Mediterranean Cosmos.

 

Εκδήλωση για τον Φίλιππο Γράψα στο Πανόραμα

Μια βραδιά πολιτισμού γεμάτη από τους στίχους του Θεσσαλονικιού στιχουργού Φίλλιπου Γράψα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τυχεροί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εναλλακτικοί τρόποι υποστήριξης των σχολείων την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, 11 π.μ. στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη του Δημαρχείου Πανοράματος διοργανώθηκε με επιτυχία Ημερίδα με πρωτοβουλία του 3ου ΓΕΛ Χορτιάτη και υποστήριξη των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Παύλου Μελά.

 

Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση για τη Συμμετοχή

“Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση για τη Συμμετοχή” είναι Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους τα οποία υποστηρίζουν τη συμμετοχή των νέων στο δημοκρατικό βίο των τοπικών, περιφερειακών ή εθνικών κοινωνιών όπως και σε διεθνές επίπεδο. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες φορείς είναι από την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 7 μηνών

 

Αφιέρωμα στο στιχουργό Φίλιππο Γράψα

«H εθνική μας μοναξιά» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στο Θεσσαλονικιό στιχουργό Φίλιππο Γράψα που διοργανώνει  ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Λίφτινγκ στις παιδικές χαρές του δήμου

Νέο πρόσωπο αποκτούν οι παιδικές χαρές του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς ο δήμος προχωρά σε λίφτινγκ των χώρων που βρίσκονται στο δήμο.

 

Τιμήθηκε στο Πανόραμα η Εφη Νούσκα

Σε μια ζεστή βραδιά τιμήθηκε χτες από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η λογοτέχνης Εφη Νούσκα.

 

Ημερίδα “Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εναλλακτικοί τρόποι στήριξης των σχολείων”

Το 3o ΓΕΛ Χορτιάτη (Φίλυρο) διοργανώνει Ημερίδα με την υποστήριξη των Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη και Παύλου Μελά. Θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εναλλακτικοί τρόποι στήριξης των σχολείων την περίοδο της οικονομικής κρίσης».

 

Ενημερωτικές εκδηλώσεις πρώτων βοηθειών στο Πανόραμα – Καθήλωσε τους μαθητές η Βούλα Πατουλίδου

«Οπου υπάρχει θέληση, μπορούμε να τα καταφέρουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης πρώτων βοηθειών για τους μαθητές του δήμου μας, που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί φιλοξενούνται στο δήμο μας

Είκοσι πέντε αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και τη Μάλτα, φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Συναυλία Ζωής

Η 14χρονη Μαργαρίτα πάσχει από λευχαιμία. Οι νέοι της Θεσ / νίκης δίνουν ελπίδα στο όνειρο της Μαργαρίτας για ζωή με την παρουσία τους στην συναυλία νεανικών συγκροτημάτων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πανοράματος σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στις 19 Απριλίου και ώρα 8:00 στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου Πανοράματος.

 

Πρώτες βοήθειες μαζί με τη Βούλα Πατουλίδου για 3000 μαθητές

Πρωτοποριακές ενημερωτικές εκδηλώσεις πρώτων βοηθειών για τους μαθητές του δήμου μας διοργανώνει το επόμενο διάστημα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τιμά την Εφη Νούσκα

Eιδική τιμητική εκδήλωση για τη λογοτέχνιδα Εφη Νούσκα πραγματοποιεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου της «Γεωμετρικά Απρόοπτα» στην Ιταλική μετάφραση του Maurizio De Rosa.

 

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία σε ένα πολύ σημαντικό ιατρικό θέμα, αυτό του Σακχαρώδη διαβήτη και του προδιαβήτη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι πολίτες του δήμου μας, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

 

Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου για την Θεατρική ομάδα Πυλαίας

Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα Πυλαίας στο Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η Θ.Ο.Π. συμμετείχε στο 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, με την θεατρική παραγωγή της ΜΑΡΑ/ΣΑΝΤ (Η καταδίωξη και δολοφονία του Ζαν Πωλ Μαρά) του Πέτερ Βάϊς σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά και Όλγας Αλεξανδροπούλου, μετά από επιλογή υποψηφιοτήτων απ όλη την Ελλάδα.

 

Επίσκεψη μαθητών του 1ου δημοτικού Πανοράματος στο Δήμαρχο

Eυχάριστη έκπληξη στο Δημαρχείο για το Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του και είχαν μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο του μαθήματος της κοινωνικής πολιτικής αγωγής.

 

Στο κέντρο της Πυλαίας παιδική χαρά «Ελένη Κουτσιώλη»

Tη μνήμη της Προϊσταμένης της Δημοτικής Αστυνομίας Ελένης Κουτσιώλη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, τίμησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς εξέδρες επισήμων οι φετινές παρελάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με επισημότητα και για τρίτη συνεχή φορά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων μετά από απόφαση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκαν και φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Με δενδροφύτευση στο δημαρχείο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την «Ωρα της Γης»

Με μια δενδροφύτευση ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου η συμμετοχή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις φετινές εκδηλώσεις για την «Ωρα της Γης. Οι εργαζόμενοι του δήμου, μαζί με το δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, φύτεψαν δένδρα στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, στέλνοντας το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον

 

 

Απάντηση του δήμου στους ασυνείδητους κλέφτες – Αποκαταστάθηκε ο δημοτικός φωτισμός στο Φίλυρο

Επαναλειτουργεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο 2ο χιλιόμετρο της οδού Πεύκων-Φιλύρου, ενισχύοντας την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

 

Ενεργή συμμετοχή στην «Ώρα της Γης»

Ενεργή συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» θα έχει και φέτος ο δήμος μας. Υλοποιώντας το σύνθημα της WWF «Φέτος δε σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή» ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση για το περιβάλλον, που θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σάββατο, 23 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

 

Ημερίδα του ΚΑΠΕ με θέμα: «Κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας» – Πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση ενέργειας ο δήμος μας

Πρωτοπόρος σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας αποδεικνύεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Με επιτυχία Ημερίδα στο Πανόραμα. Η γνώση κόντρα στις προκλήσεις του διαδικτύου.

Mε μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή δεκάδων μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία του δήμου μας πραγματοποιήθηκε χτες η ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τίτλο «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

 

Μαγική βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Mια μαγική βραδιά λόγου και μουσικής αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τυχεροί που κατέκλισαν χτες το βράδυ το πολιτιστικό κέντρο του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο Ιντερνετ

«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στο ΕΣΠΑ με 4,2 εκατ. ευρώ. Δημοπρατήθηκε το 3ο ολοήμερο Δημοτικό Πυλαίας

Aλλο ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στο ζήτημα της σχολικής στέγης δρομολογείται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Πρόκειται για το 3ο ολοήμερο εξαθέσιο Δημοτικό Πυλαίας, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

 

Εκδήλωση στη Μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή

Αφιερωμένη στα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Σταύρου Κουγιουμτζή είναι η εκδήλωση  που διοργανώνεται από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

 

Mεσογειακά ηχοχρώματα – Έκθεση μουσικών οργάνων των χωρών της Μεσογείου

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με την παρουσία πολλών φίλων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων, συλλογή του Καθηγητή Ιωάννη Καϊμάκη, με θέμα «Μεσογειακά Ηχοχρώματα».

 

Το αδιαχώρητο στην Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη

Μετά «Το κύμα» του Ντένις Γκάνσελ που … έφτασε μέχρι το Χορτιάτη, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου οι λάτρεις του ποιοτικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν «Το μυστικό στα μάτια της» του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, μια υπέροχη περιπέτεια Αργεντίνικης παραγωγής, που απέσπασε το 2009 το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.

 

Η Πολιτεία εξαγγέλλει σημαντικά έργα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Με ορίζοντα το άμεσο μέλλον και στόχο την υλοποίηση σημαντικών υποδομών στο δήμο μας, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, με πρόσκληση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ανακοινώνει από το Πανόραμα, έργα σε ολόκληρο το Δήμο.

 

Το Φίλυρο αποκτά το δικό του Λύκειο

Μια ακόμη μεγάλη σχολική υποδομή, την ένταξη του Λυκείου Φιλύρου στο ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, κάνοντας πράξη το όνειρο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

 

Future School – “ας μιλήσουν οι μαθητές”

Ημερίδα Ενημέρωσης για μαθητές, γονείς και καθηγητές του προγράμματος Future School Project που οργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT, υποστηρίζεται από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου.

 

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Το βιβλίο «Το ελληνικό Ολοκαύτωμα 1940-45» προσέφερε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την επίσκεψη του σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

 

Το αδιαχώρητο στην πρεμιέρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Χορτιάτη

Πρεμιέρα στη δημοτική αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης», έκανε η Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη. Οι σινεφίλ της περιοχής απόλαυσαν τη νοσταλγική γαλλική ταινία του Κτιστόφ Μπαρατιέ.

 

 

 

Μια βραδιά γεμάτη Νάνα Μούσχουρη στο Πανόραμα

Μια βραδιά γεμάτη Νάνα Μούσχουρη απόλαυσαν οι τυχεροί που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση σπάνιου οπτικοακουστικού προγράμματος από παλιές τηλεοπτικές στιγμές της πρέσβειρας της μουσικής της Ελλάδας στον κόσμο όπως έχουν αποτυπωθεί στη μικρή οθόνη.

 

Δωρεάν εργαστήριο Οrigami στο Πανόραμα

«Φτιάξτε και χαρίστε μια χάρτινη καρδιά». Αυτός είναι ο τίτλος των εργαστηρίων Origami που διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την εικαστικό Μυρτώ Δημητρίου.

 

Σχολείο του Μέλλοντος, ας μιλήσουν οι μαθητές

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:00 στο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πέτρινου Πυλαίας διοργανώνεται από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη συνάντηση όλων των ελληνικών ομάδων του Future School Project.

 

Ο Δήμαρχος στις υποδομές της Πυλαίας

Επισκέψεις σε δημοτικές υποδομές της Πυλαίας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος επί τόπου αυτοψιών στο δήμο. Οι επισκέψεις αυτές έχουν σκοπό να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των υποδομών.

 

Ξεκινά η Κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη

Δημοτική Κινηματογραφική λέσχη δημιουργεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο δήμος μας στην προσπάθειά του να προωθήσει την έβδομη τέχνη και να δημιουργήσει νέους σινεφίλ σε μια περιοχή που ποτέ δεν διέθετε κινηματογράφο ξεκινά από τον Φεβρουάριο την προβολή ταινιών στη δημοτική αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης».

 

Νανά Μούσχουρη, η ιστορία μιας φωνής

«Νανά Μούσχουρη, η ιστορία μιας φωνής» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για να τιμήσει τη μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που αποτελεί εδώ και χρόνια πρέσβειρα της μουσικής και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

 

Βραβεύθηκαν οι γιατροί-εθελοντές του ΚΑΠΗ Φιλύρου

Tους ανθρώπους του εθελοντισμού που με την προσφορά τους βοηθούν τους συνανθρώπους μας στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες τίμησε χτες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας κοπής της πίτας του ΚΑΠΗ Φιλύρου.

 

Συμμετοχή στο Προγράμμα “Σχολές Γονέων”

Λειτουργούν ομαδικές συναντήσεις συμβουλευτικής γονέων με ψυχολόγο, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, μέσα από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ελεύθερο Λογισμικό για τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας

Το Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής και Ελεύθερου Λογισμικού, στην Πυλαία, επισκέφτηκαν μαθητές της πρώτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας.

 

Οι Αντιδημαρχίες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Με απόφαση του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ορίσθηκαν για το δεύτερο μέρος της δημοτικής θητείας οι αντιδήμαρχοι.

 

Βραβεύθηκαν οι νέοι ακαδημαϊκοί του δήμου μας

Γέμισε ασφυκτικά από νιάτα και νέους ανθρώπους το Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη. Αφορμή η εκδήλωση του δήμου, που έγινε το Σάββατο το βράδυ, όπου βραβεύτηκαν 544 νέοι ακαδημαϊκοί, δημότες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

 

Σε κλίμα ενότητας έγιναν οι δημαιρεσίες στο Πανόραμα

Σε κλίμα ομοψυχίας, ενότητας  και πολιτικής συνεννόησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποιήθηκαν χτες στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα οι δημαιρεσίες για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού μας συμβουλίου.

 

Η βασιλόπιτα των εργαζομένων – Η οικογένεια του δήμου γιόρτασε για τη Νέα Χρονιά

Mήνυμα αισιοδοξίας για την χρονιά που μπήκε έστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας των εργαζομένων του δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου.

 

Δύο κορίτσια έπιασαν φέτος τους σταυρούς στο Πανόραμα

Δύο σταυρούς αναγκάστηκαν να ρίξουν σήμερα οι Ιερείς που τέλεσαν την  πρωινή δοξολογία για τον Εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη  λόγω της πρωτοφανούς  προσέλευσης  των κολυμβητών.

 

Christmas Spectacular

Με πολύ μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων φίλων του κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» στο Πανόραμα, η προβολή της ταινίας Christmas Spectacular,  με αντικείμενο την πιο φαντασμαγορική παράσταση του αιώνα που ανεβαίνει για περισσότερα από 80 χρόνια στο Ράδιο Σίτυ

 

 

 

Εορτασμός Θεοφανείων στο Ασβεστοχώρι

Ένα έθιμο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα αναβιώνει κάθε χρόνο εδώ και ενάμιση περίπου αιώνα, την ημέρα των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου.
Από την παραμονή των Θεοφανείων στολίζεται ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο του Ιερού Ναού και σχηματίζεται ένας μεγάλος σταυρός από πορτοκάλια και κλαδιά κυπαρισσιού.

 

Μοίρασαν δώρα οι έφιπποι Αγιοβασίληδες

Την παραδοσιακή τους βόλτα έκαναν και φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Πανόραμα οι Έφιπποι Αγιοβασίληδες.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλά Χριστούγεννα και για μια χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία.

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι δημιουργίες των παιδιών μας από τα τμήματα Ζωγραφικής του Δήμου μας.

 

Εθελοντισμός και παιδί

Σε μια πολύ ωραία και πρωτότυπη κίνηση προχώρησε ένας πολίτης με την οικογένειά του, ο οποίος κάνοντας πράξη τον εθελοντισμό, έφτιαξε ένα πολύ πρακτικό δισέλιδο ηλεκτρονικό έντυπο για τον έλεγχο της οδήγησης των … γονιών.

 

Τα κάλαντα στον δήμαρχο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Μέλη της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του και έψαλλαν τα παραδοσιακά Ποντιακά κάλαντα

 

Γιορτές με ασφάλεια – Προσέχουμε για να έχουμε

Με αφορμή την έξαρση περιστατικών κλοπών στους δήμους του νομού μας και δυστυχώς και στο δήμο μας, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των εορτών, σας πληροφορούμε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για απλές πρακτικές, που όμως μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές στην προστασία περιουσιακών μας στοιχείων.

 

Έφιπποι Αγιοβασίληδες στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Δώρα και ευχές στα μικρά παιδιά του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα μοιράσουν και φέτος οι Αγιοβασίληδες, που έρχονται στο Πανόραμα ως «Έφιπποι Καβαλάρηδες» συντροφιά με τη Δημοτική Φιλαρμονική.

 

Christmas Spectacular: Το ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ της Ν.ΥΟΡΚΗΣ … στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Χριστουγεννιάτικο άρωμα και λάμψη θα χαρούν μικροί και μεγάλοι φίλοι του δήμου μας που θα παρακολουθήσουν στη μεγάλη οθόνη των πολιτιστικών μας κέντρων τις  προγραμματισμένες προβολές, του πιο φαντασμαγορικού show του αιώνα που παίζεται στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης.

 

ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ 166 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Για μια ακόμη χρονιά, ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη  στέκεται με ευαισθησία και ανθρωπιά στηρίζοντας την ελπίδα δεκάδων  οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολείο στα Μπουλουβάνια

Έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι το νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου στο Ασβεστοχώρι, στη θέση Μπουλουβάνια. Οι εργασίες κατασκευής, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους αύλειους χώρους  ολοκληρώθηκαν στο χρόνο που είχε συμφωνηθεί με τον ανάδοχο του έργου και μια μεγάλη και σύγχρονη σχολική υποδομή θα τεθεί στη χρήση των παιδιών της περιοχής του Ασβεστοχωρίου,

 

Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με σκοπό τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες ξεκίνησε την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ) με στόχο την εισαγωγή συστημάτων ποιότητας στη λειτουργία του.

 

Mαθήματα πληροφορικής για Αρχάριους στο Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού

Ο GreekLUG, ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων πληροφορικής για Αρχάριους στο Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού και σας προσκαλεί το Σάββατο 15/12/2012 και ώρα 18:00 στο 1ο εισαγωγικό μάθημα.

 

Eορτασμός Ευρωπαϊκού έτους 2012 στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το 2012 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη  εκδηλώσεις, εκθέσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

 

Mικροί δημότες συζητούν με το Δήμαρχο

Άλλαξε η εικόνα του δημαρχείου σήμερα το πρωί από τη ζωντάνια των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου που το επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

 

Συνεργασία Σχολικών Επιτροπών Εκπαίδευσης με EduAct

H eduACT,  οργανισμός για την εκπαίδευση του μέλλοντος, την παρούσα χρονική περίοδο “τρέχει” το πρόγραμμα «Σχολείο του Μέλλοντος» (Future School) το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη σε σχολεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.Το πρόγραμμα: «Σχολείο του Μέλλοντος» αποτελείται από μια πανευρωπαϊκή ομάδα εκπαιδευτικών που προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη, με τη βοήθεια μαθητών Γυμνασίου / Λυκείου, σχετικά με το μέλλον των σχολείων.

 

 

Χριστουγεννιάτικο φώς στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Χριστουγεννιάτικο φως άναψε απ΄ άκρη σ΄άκρη στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, σε πέντε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

 

Δήμος,εθελοντές και μαθητές «πρασίνισαν» το Πανόραμα

Πρασίνισε το πρωί το Πανόραμα, σε μια ακόμη σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, που έλαβε ο δήμος μας και το Τοπικό Συμβούλιο Πανοράματος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού και με την υποστήριξη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

 

Ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας

Στο ανώτατο επίπεδο, με αρχηγό της ελληνικής αποστολής τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Europe for Citizens” και πιο συγκεκριμένα στη δράση “Re-imagine our communities” (Ας οραματιστούμε ξανά  τις κοινωνίες μας).

 

Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Σε λίγες ημέρες ανάβουμε τα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα του δήμου μας και μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

 

Μαθητές, εθελοντές και δήμος «πρασινίζουν» το Πανόραμα

Μια ακόμη σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία, μαζί με τις πολλές που έχουν οργανωθεί τους τελευταίους μήνες θα πραγματοποιηθεί στο δήμο μας.

 

Δημοτικά τέλη – Γενναίες μειώσεις μέχρι και 10% στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Mε γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη του 2013 απαντά ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Ολοκληρώθηκαν στην Εξοχή έργα υποδομής 1,1 εκ. ευρώ

Ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομής στο νοτιοδυτικό τμήμα της δημοτικής κοινότητας Εξοχής, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ που γίνονται στο πλαίσιο της επέκτασης του σχεδίου της περιοχής.

 

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στηρίζει την εκπαιδευτική δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Στο πλευρό των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στάθηκε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε Α’ Βοήθειες στους μαθητές της Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης της Οργάνωσης.

 

Πρόγραμμα Comenius 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου σε Σχολική Σύμπραξη Comenius με τίτλο «Landmarks and Monuments» (Oρόσημα και Μνημεία).

 

Και οι τελευταίες γειτονιές στο Αποχετευτικό Δίκτυο στο Πανόραμα

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής και των τελευταίων περιοχών του Πανοράματος που σύντομα παραδίδεται στους πολίτες του.

 

Λουλούδιασε ο δημοτικός παιδικός σταθμός της Πυλαίας

Αλλάζει όψη ο δημοτικός παιδικός σταθμός της Πυλαίας, που αναβαθμίζεται και αποκτά χρώμα.

 

To πρώτο στην Ελλάδα – Οικολογικό το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος

Οικολογικό και πράσινο χρώμα αποκτά το κολυμβητήριο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το οποίο ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής, αναβαθμίσθηκε ενεργειακά. Τα χρήματα προέρχονται από το «Πράσινο Ταμείο» ύστερα από την πρόταση που υπέβαλε ο δήμος μας για την προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακού συστήματος βεβιασμένης κυκλοφορίας για τη θέρμανση του δημοτικού μας κολυμβητηρίου.

 

Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ιστορία στο Πέτρινο της Πυλαίας

Μια μαγική βραδιά γεμάτη από την ιστορία της Θεσσαλονίκης απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας για να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Θεσσαλονίκης εγκώμιον».

 

Future School: “Το αύριο ανήκει στους ανθρώπους που προετοιμάζονται γι’ αυτό”

Οι Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με εθελοντές ερευνητές εκπαιδευτικούς,εκπαιδευτικούς φορείς στην Ευρώπη και τα σχολεία του δήμου μας, συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Future School για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου σχολείων που θα προωθήσει την εκπαιδευτική έρευνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες να ερευνήσουν πάνω στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν, διαμορφώνοντας έτσι το πλαίσιο για τη μάθηση του μέλλοντος.

 

Ορκομωσία νέας Δημοτικής Συμβούλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη υποδέχθηκε ένα νέο μέλος του, την Χρυσαυγή Κοκόνα, πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλο της παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία πήρε τη θέση της Ευδοξίας Πάτκου, όπως προέβλεπε η εσωτερική συμφωνία της παραπάνω παράταξης

 

 

 

Χωρίς εξέδρες επισήμων και φέτος οι παρελάσεις στο δήμο

Με μεγάλη επιτυχία, απόλυτη τάξη και για δεύτερη φορά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων στη Σερβία, 5-13 Νοεμβρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Youth Caravan 2012 – Προώθηση της συμμετοχής των νέων στην Ευρώπη”, εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και ένα σύνολο από πρακτικές δεξιότητες για την προώθηση της συμμετοχής των νέων, των πολιτών, του εθελοντισμού και ακτιβισμού στις τοπικές κοινοτήτες τους.

 

Εγκαίνια της αίθουσας Ιωάννη Μανωλεδάκη: Μια αίθουσα πολιτισμού πήρε το όνομα ενός μεγάλου δασκάλου

Με κάθε επισημότητα έγιναν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Χορτιάτη τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου πολιτισμού, που πήρε το όνομα ενός μεγάλου δασκάλου.

 

Ένα στολίδι για τον πολιτισμό! Εγκαινιάζεται στο Χορτιάτη η αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης»

Ένα στολίδι για τον πολιτισμό που κοσμεί το όνομα του αείμνηστου ακαδημαϊκού «Ιωάννη Μανωλεδάκη» παραδίδεται την Κυριακή επίσημα στους δημότες του Χορτιάτη.

 

Ο νέος γενικός πρόξενος της Γαλλίας στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το νέο γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Χωρίς εξέδρες επισήμων και οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Xωρίς εξέδρες επισήμων θα γίνουν στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και οι φετινές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

Μάθημα Ζωής από τους Νέους στη βραδιά “Τραγουδάμε για τα Παιδιά”

Οι Σχολικές Επιτροπές Εκπαίδευσης με τους νέους του δήμου μας φώτισαν το Πανόραμα και έλαμψαν τη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στη ΛΑΜΨΗ (Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βορείου Ελλάδος).

 

400.000 ευρώ από τον Υπουργό Σταύρο Καλαφάτη για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη στην απόφαση ένταξης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και  βιοκλιματικών παρεμβάσεων, γύρισε από την Αθήνα ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Τραγουδάμε για τα παιδιά της ΛΑΜΨΗΣ

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν  μια όμορφη μουσική βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια και παιδικά χαμόγελα.
Η  φιλανθρωπική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ  στο πολιτιστικό κέντρο του Δημαρχείου Πυλαίας Χορτιάτη.

 

3o Μουσικό Φεστιβάλ Παιδείας

Η Σχολική Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλωσορίζοντας τη σχολική κοινότητα στη νέα σχολική χρονιά, διοργάνωσε το «3ο Μουσικό Φεστιβάλ Παιδείας» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πάρκο Γαλανού στις 29 Σεπτεβρίου.

 

Αρσακλιώτικα 2012

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για 3η χρονιά διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία 2ημερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πανόραμα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης «1912-2012».

 

Στο Χορτιάτη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου

Με ένα ζωντανό και πλούσιο διάλογο στο Χορτιάτη ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους πολίτες του δήμου, με τον τίτλο «ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ».

 

Ζωντανός και άμεσος o διάλογος του δημάρχου και στο Πανόραμα

Στο Πανόραμα έκανε χτες την προτελευταία στάση η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους πολίτες του δήμου, που φέρει τον τίτλο «ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ».

 

Συνάντηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τη βουλευτή της ΔΗΜ.Α.Ρ Κατερίνα Μάρκου

Με τη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ κ. Κατερίνα Μάρκου συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής, αλλά και ουσιαστικής ταυτόχρονα επίσκεψης, που πραγματοποίησε η βουλευτής στο δήμο μας.

 

Συνάντηση του Δημάρχου με εκπρόσωπο της ομογένειας της Αυστραλίας

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Συμβουλίου της Μελβούρνης, κ. Παύλο Μαυρουδή συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη του εκπροσώπου μεγάλου τμήματος της ομογένειας της Αυστραλίας στο Δήμο μας

 

 

 

Συζητώ με το Δήμαρχο μου στο Ασβεστοχώρι και την Εξοχή

Η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του Δήμου με τίτλο ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥ πέρασε και από το Ασβεστοχώρι και την Εξοχή, στον τρίτο σταθμό της περιοδείας της, γεμίζοντας με πολύ κόσμο την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Ο δήμαρχος στο πλευρό των σχολείων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Μια μουσική καλημέρα έστειλαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας στους υπεύθυνους της πολιτείας, διαμαρτυρόμενοι μαζί με τους γονείς, τους  εκπαιδευτικούς και το δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη για τη κατάργηση των λεωφορείων μεταφοράς τους.

 

Το Φίλυρο συζήτησε χθες με το δήμαρχό του

Συνεχίστηκε χθες στο Φίλυρο η πρωτοβουλία των ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο  «Συζητώ με το δήμαρχό μου», στο κατάμεστο από κόσμο ΚΑΠΗ.

 

Πυλαία: «Συζήτησαν 4 ώρες με το δήμαρχο»

Με εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου ξεκίνησε χθες από την Πυλαία η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου με τους πολίτες του δήμου με τίτλο  «Συζητώ με το δήμαρχό μου».

 

Έκθεση με θέμα: “Πλάθοντας εικόνες από μέταλλο…”

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θέτει υπό την αιγίδα του μια ακόμη δράση πολιτισμού φιλοξενώντας την εξαίρετη Κερκυραία δημιουργό Αντωνία Αρμένη.

 

Ο δήμαρχος στο ιστορικό Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος «Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν»

Mια ιδιαίτερη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφτηκε το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο κέντρο του Πανοράματος, ένα σχολείο το οποίο φέτος επαναλειτούργησε ύστερα από αρκετά χρόνια.

 

Ξεκινούν οι ανοικτές συζητήσεις διαλόγου με τους δημότες «Συζητώ με το δήμαρχό μου»

«Συζητώ με το δήμαρχό μου» είναι η πρωτοβουλία των προγραμματισμένων συναντήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη με πολίτες σε όλες τις δημοτικές  ενότητες του δήμου.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων στην Πράγα, 21-30 Οκτωβρίου 2012

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και να προσπαθήσουν να ακούσουν και να κατανοήσουν διαφορετικές απόψεις. Η διαπολιτισμική πρόκληση που συνεπάγεται εδώ, με 50 συμμετέχοντες από 27 χώρες της ΕΕ θα συμβάλει με πολλούς τρόπους στην ατομική διαδικασία μάθησης του κάθε συμμετέχοντα.

 

Κονδύλια στα σχολεία και όχι σε πανηγύρια αποφάσισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Κόβει  γιορτές, πανηγύρια και επιχορηγήσεις ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Θεωρεί ότι στη σημερινή συγκυρία, με τους τόσους αναξιοπαθούντες γύρω μας και την εκπαίδευση να αντιμετωπίζει πελώρια προβλήματα από τις μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν.

 

Περιοδεία του δημάρχου στα σχολεία του δήμου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επισκέψεις του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στα σχολεία του δήμου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Νέα σύγχρονη παιδική χαρά για τους μικρούς μας δημότες, στο κέντρο της Πυλαίας

Συνεχίζονται τα σημαντικά έργα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τη δραματική μείωση της ροής κρατικής χρηματοδότησης προς την αυτοδιοίκηση.

 

Αίθουσα «Ιωάννη Μανωλεδάκη»: Ένα κόσμημα για τον πολιτισμό στο Χορτιάτη

Ένα στολίδι για τον πολιτισμό που κοσμεί το όνομα του αείμνηστου ακαδημαϊκού «Ιωάννη Μανωλεδάκη» παραδόθηκε αυτές τις ημέρες στους δημότες του Χορτιάτη. Πρόκειται για την αίθουσα της πρώην κοινότητας Χορτιάτη, και η οποία αφού ανακαινίσθηκε «εκ βάθρων» από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη παραδόθηκε ήδη σε χρήση στους δημότες μας.

 

Τιμήθηκε στο Χορτιάτη η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, τις οποίες διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, παρουσία του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, των αντιδημάρχων οικονομικών Γεωργίου Κεδίκογλου και Πολιτισμού κας Λειβαδοπούλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράνη, του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

 

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Mε κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού θα εορτασθούν φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι 68ες εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, όπου θα τιμηθεί η μνήμη των 149 τραγικών θυμάτων της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944.

 

 

 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νέων στο Cigli Σμύρνης, 4-8 Οκτωβρίου 2012

Θα συνεργαστούν 30 νέοι συμμετέχοντες από χώρες της  ΕΕ και  θα παρακολουθήσουν αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης που φιλοξενείται από το Δήμο Σμύρνης Cigli της Τουρκίας. Από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος 2 άτομα ηλικίας 18-30 ετών.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων στο Specchia της Ιταλίας, 30 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα νέων με τίτλο “ΠΙΣΤΗ” είναι μια δραστηριότητα για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων, θα πραγματοποιηθεί στο Specchia, ένα χωριό στην Περιφέρεια της Απουλίας, με τη συμμετοχή 19 Νέων, 3 Εκπαιδευτών νέων και 2 μελών από τις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία,Τυνησία, Λίβανος, Ιορδανία και Αλγερία.

 

Ολοκληρώνεται σχολικό συγκρότημα στο Ασβεστοχώρι

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, και στην περίοδο των θερινών διακοπών, οι εργασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & Λυκείου του Ασβεστοχωρίου, στη θέση «Μπουλουβάνια».

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων στην Κωνσταντινούπολη 2-8 Αυγούστου 2012

Διοργανώνεται ένα επταήμερο πρόγραμμα κατάρτισης στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, με 25 συμμετέχοντες 3 εκπαιδευτές και 2 μέλη από τις χώρες Ρουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Μάλτα, Ουγγαρία, Βέλγιο, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία.

 

 

68ο Μνημόσυνο εκτελεσθέντων στο Ασβεστοχώρι

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και κατάνυξης ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τέλεσε  το 68ο Μνημόσυνο προς τιμή των εκτελεσθέντων του Ασβεστοχωρίου της 26ης Ιουλίου 1944.

 

Αθλητικό – Πολιτιστικό Camp Καλοκαίρι 2012

O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, αφουγκραζόμενος τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη των εργαζομένων γονέων σχετικά με τις δραστηριότητες των παιδιών τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα  «1ο παιδικό καλοκαιρινό Αθλητικό-Πολιτιστικό camp» για παιδιά Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού – Πολιτισμού – Νεολαίας – Εθελοντισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού – Πολιτισμού.

 

Γιορτή Αθλητισμού των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού

Με επιτυχία στέφθηκε η  γιορτή μαζικού αθλητισμού στο πλαίσιο της λήξης των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Πανόραμα – Πυλαία – Ασβεστοχώρι – Χορτιάτης – Φίλυρο – Εξοχή).

 

Μάγεψε ο Κώστας Μακεδόνας στα «Πυλαιώτικα 2012»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2012», που διοργάνωσαν ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη για να τιμηθεί ο πολιούχος της Πυλαίας, Προφήτης Ηλίας.

 

Όλοι μαζί φτιάχνουμε το φωτογραφικό αρχείο του δήμου μας

Ο Δήμος μας δημιουργεί ένα αρχείο με ιστορικές φωτογραφίες από όλες τις περιοχές του, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την έκδοση ενός λευκώματος, την οργάνωση έκθεσης μνήμης αλλά και την παραγωγή υλικού εθιμοτυπίας με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της ιστορικότητας του δήμου. Για να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο είναι απολύτως απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συμβολή όλων των πολιτών.

 

Εορτασμός Αγίας Παρασκευής στο Χορτιάτη

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο Χορτιάτη, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον  εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη.

 

Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων Ασβεστοχωρίου 26ης Ιουλίου 1944

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ασβεστοχωρίου, σας προσκαλούν την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, στην εκδήλωση προς τιμή των εκτελεσθέντων του Ασβεστοχωρίου της 26ης Ιουλίου1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

 

Πυλαιώτικα 2012

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού γιορτάζουν με 3ημερο εκδηλώσεων (18-20 Ιουλίου) τον Πολιούχο της Πυλαίας, Προφήτη Ηλία, και διοργανώνουν τα «ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2012». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεγάλη λαϊκή μουσική συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

 

Δελτίο τύπου για τον καύσωνα

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, θέτει στη διάθεση των κατοίκων 5 κλιματιζόμενους χώρους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

 

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ΕΠΙΚΗΡΡΥΣΕΙ με χρηματική αμοιβή κάθε ασυνείδητο που πετά μπάζα!

Πρώτος στην Ελλάδα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου προχώρησε στην επικήρυξη όσων ασυνείδητων ρυπαίνουν την πόλη  εναποθέτοντας παράνομα μπάζα. Η απόφαση αυτή του Δήμου έτυχε μεγάλης προβολής και μεταξύ άλλων προβλήθηκε σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής της Τηλεόρασης ΣΚΑΙ, ECO News. Δείτε το video..

 

Ένα ακόμη ΟΧΙ σε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στο δήμο μας!

Με σταθερή την επιλογή της διοίκησης του δήμου να μην επιτρέψει τη χρήση ευαίσθητων  χώρων του δήμου για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μια ακόμη προσπάθεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας αποτράπηκε από τις συνδυασμένες ενέργειες διοίκησης και πολιτών

 

 

 

Καθαρισμός του δάσους Κουρί

Περιβαλλοντική εξόρμηση στο δάσος Κουρί πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Ιουνίου οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου για να το καθαρίσουν από τα σκουπίδια.

 

1ο Καλοκαιρινό Camp Αθλητικής – Πολιτιστικής Δημιουργικής Απασχόλησης

O Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «1ο Καλοκαιρινό Παιδικό Camp Αθλητικής – Πολιτιστικής Δημιουργικής Απασχόλησης» για παιδιά μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού – Πολιτισμού – Νεολαίας – Εθελοντισμού και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού – Πολιτισμού.

 

Οδοιπορικό στο Ελληνικό τραγούδι

Tο εννεαμελές μουσικό σχήμα του μουσικού εργαστηρίου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του συνθέτη Ηρακλή Καζάκη το 2005, παρουσίασε στις 29 Μαΐου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας την συναυλία – παράσταση Οδοιπορικό στο Ελληνικό τραγούδι.

 

Ξύπνησαν οι μνήμες του Πόντου

Οι μνήμες για την ιστορία, το χρόνο και τα πρόσωπα που έζησαν την ιστορία της γενοκτονίας των Ποντίων ζωντάνεψαν χτες το βράδυ στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Καθαρίσαμε μαζί με τον ΣΚΑΪ τα «Πλατανάκια»

Δυναμικό παρόν στον αγώνα υπέρ του εθελοντισμού και για ένα καθαρό περιβάλλον έδωσε για άλλη μια φορά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ταξίδι στον Πόντο μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

Ένα ταξίδι στην ιστορία, το χρόνο και τα πρόσωπα που έζησαν την ιστορία της γενοκτονίας των Ποντίων θα κάνουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Νέα καθήκοντα για δύο Αντιδημάρχους

Mε απόφαση του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ανατέθηκαν καθήκοντα Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών για όλο το Δήμο και για την περίοδο μέχρι τις 31/12/2012 …

 

Επίσκεψη μαθητών στο παλιό Δημαρχείο Πυλαίας

Μικρούς μαθητές όλων των τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ελένη Γιαννούδη στο παλιό Δημαρχείο Πυλαίας, οι οποίοι συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς και γονείς, με αντικείμενο της επίσκεψης το θέμα της σχολικής στέγης.

 

Επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή

Τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Eνημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα LEADER

Eνημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα  LEADER διοργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι με τη παρουσία και του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Η εκδήλωση αφορά στην ενημέρωση των δημοτών για δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενίσχυσης πολιτιστικών συλλόγων των δημοτικών κοινοτήτων Φιλύρου, Εξοχής και Ασβεστοχωρίου.

 

Άρχισαν οι εκδηλώσεις του «Καλλιτεχνικού Ιουνίου»

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου δόθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος η εκκίνηση του  εορτασμού του φετινού «Καλλιτεχνικού Ιουνίου».

 

Καθαρίζουμε μαζί με τον ΣΚΑΙ τα «Πλατανάκια»

Δυναμικό παρόν στον αγώνα υπέρ του εθελοντισμού και για ένα καθαρό περιβάλλον δηλώνει για άλλη μια φορά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Εκδήλωση στο Δήμο μας την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, την Τρίτη 5 Ιουνίου ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, μαζί με το Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Η Αγάπη» και με τις υπόλοιπες Ομάδες των Φιλόζωων του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου (Πλατεία Πανοράματος), τις ώρες 10.30 – 21.00

 

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – “Μεσάνυχτα στο Παρίσι!”

Πρεμιέρα με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στις 9:30 το βράδυ για το θερινό σινεμά του δήμου μας με την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», μια ρομαντική κομεντί με την υπογραφή του Γούντι Άλεν.

 

Στα θρανία του 1ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας ο δήμαρχος

Στα θρανία κάθισε πριν από μερικές ημέρες ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη αποδέχτηκε πρόσκληση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας για να παρακολουθήσει την 4η τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας»

 

 

 

Καθαριότητα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη – Όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία του Δημάρχου

Με ομόφωνη τοποθέτησή τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη (πλην ΚΚΕ), στήριξαν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για τα θέματα της καθαριότητας.

 

Με μεγάλη επιτυχία οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Πυλαία

Mε μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο  Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη,
η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού-Νεολαίας και Εθελοντισμού και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας.

 

Σειρά μαθημάτων για το LibreOffice

Η «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» GreekLUG ξεκινά σειρά μαθημάτων για το LibreOffice, τη γνωστή σουίτα ελεύθερου λογισμικού με προγράμματα για χρήση γραφείου (επεξεργ. κειμένου Writer, λογιστικά φύλλα Calc, δημιουργία παρουσιάσεων Impress, κλπ).

 

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με απόφαση του δημάρχου, θα τοποθετηθούν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 ειδικές δεξαμενές ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, σε πέντε κεντρικά σημεία του ενιαίου δήμου.

 

Συναυλία Καθηγητών Πολιτιστικού Κέντρου

Οι καθηγητές των Μουσικών τμημάτων του Δήμου σε μια πολύ όμορφη βραδιά γέμισαν την αίθουσα Λίτσα Φωκίδη στο Πανόραμα με υπέροχες μουσικές επιλεγμένες με ιδιαίτερη φροντίδα από τον κλασικό αλλά και από τον ευρύτερο κλασικό χώρο.

 

Νεανικά Δρώμενα

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η υλοποίηση δράσεων για νέους ηλικίας 13 έως 30 ετών στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και σκακιστικούς αγώνες επίδειξης.

 

16η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου 2012 η 16η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

 

Aναδημιουργία του Σχολικού Εργαστηρίου Η/Υ του 4ου Δημοτικού Πυλαίας

Ο GreekLUG, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και της προώθησης του ΕΛ/ΛΑΚ στην Εκπαίδευση, ανέλαβε το έργο της αναδημιουργίας του Σχολικού Εργαστηρίου Η/Υ του 4ου Δημοτικού Πυλαίας, με τεχνολογία LTSP (με thin client και fat client) και αξιοποίηση της εφαρμογής sch-scripts για την αυτοματοποίηση της διαχείρισης της σχολικής τάξης.

 

Ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού-Νεολαίας και Εθελοντισμού και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες σειρά ανοιξιάτικων εκδηλώσεων.

 

Στην αποχέτευση και οι περιοχές «Καπετάν ΚΟΤΤΑ» και «ΝΕΦΕΛΗ» στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής, όπως το αποχετευτικό δίκτυο Πανοράματος, ολοκληρώνεται με επιτυχία αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με την δημοπράτηση του δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές των οικισμών «Μακεδονία» και «Νεφέλη» και τον ορισμό του εργολάβου.

 

Καθαρίζουμε τα “Πλατανάκια”, καθαρίζουμε την Ελλάδα!

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού περιοχών της χώρας, με τίτλο «Let’s do it Greece» από κοινού με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)., αλλά και πολλoύς δημότες μας, πραγματοποίησε, πριν από μερικές ημέρες, με μεγάλη επιτυχία, τον καθαρισμό στα «Πλατανάκια» Πανοράματος.

 

Νεανικά Δρώμενα

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» , ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη υλοποιεί  δημοκρατικό σχέδιο για σένα και για όλους τους νέους ηλικίας 13-30 ετών, 1.3/R4/2011/1.

 

Καθαρίζουμε τα “Πλατανάκια”, καθαρίζουμε την Ελλάδα!

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) θα συμμετέχει την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, και ώρα 10:00 το πρωί, στην πανελλαδική εκστρατεία με τίτλο «Let’s do it Greece» καθαρίζοντας την περιοχή «Πλατανάκια» στο Πανόραμα.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

Ανάσταση μ΄ελπίδα και ανθρωπιά

Με την προσμονή το Aναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει με αγάπη και ευαισθησία τις καρδιές των ανθρώπων και να αναστήσει την ελπίδα και την αισιοδοξία στις ψυχές όλου του κόσμου, ευχόμαστε σε κάθε συμπολίτη μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

 

 

 

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Κοινωνικού Δικτύου Ανταλλαγής Υπηρεσιών

Πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Κοινωνικού Δικτύου Ανταλλαγής Υπηρεσιών που δημιουργείται από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Δήμο Καλαμαριάς.

 

Εκ νέου απ΄ ευθείας προμήθεια πατάτας από παραγωγούς

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, μετά από την επιτυχημένη απ΄ ευθείας προμήθεια πατάτας από παραγωγούς σε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες του Δήμου, διοργανώνει εκ νέου τη διαδικασία τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου 2012, ικανοποιώντας τα πολλαπλά αιτήματα των κατοίκων και δημοτών.

 

Εγκαινιάστηκε το 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα κόσμημα για την τρίτη ηλικία

Το 2ο ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα κόσμημα για όλη τη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου και επίσημα προς τους πολίτες της τρίτης ηλικίας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Παρουσίαση του Κοινωνικού Δικτύου Ανταλλαγής Υπηρεσιών

Τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου, στις 12.00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και το Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη για την παρουσίαση του Κοινωνικού Δικτύου Ανταλλαγής Υπηρεσιών που δημιουργείται με την συνεργασία των τριών φορέων.

 

Εγκαινιάζεται το ΚΑΠΗ Πυλαίας, ένα σύγχρονο στολίδι για την τρίτη ηλικία

Aνοίγει και επίσημα τις πόρτες του, την Κυριακή 8 Απριλίου στις 11 το πρωί, το νέο ΚΑΠΗ στην Πυλαία, το πιο σύγχρονο ΚΑΠΗ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Εξοικονόμηση 70.000 ευρώ στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη !!!

Η είδηση που κυριάρχησε τις τελευταίες ημέρες στα διαδικτυακά μέσα που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες είχε να κάνει με τη συνεργασία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με την  «Ένωση Ελλήνων Φίλων και Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα» (GreekLUG).

 

Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2.0” ψηφιακό δημοψήφισμα

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» , ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη υλοποιεί  δημοκρατικό σχέδιο για σένα και για όλους τους νέους ηλικίας 13-30 ετών, 1.3/R4/2011/1.

 

Απ’ ευθείας προμήθεια πατάτας από παραγωγούς

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα των δημοτών, μέσω της απ΄ ευθείας προμήθειας πατάτας από παραγωγούς την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.

 

«Μια ιδιαίτερη Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης»

Την 21η Μαρτίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη πνευματική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών, «Λίτσα Φωκίδου», του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πανοράματος.

 

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2012 συμμετέχει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Ημερίδα για τον αυτισμό στο Πανόραμα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, η κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (παράρτημα Θεσσαλονίκης) και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα.

 

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος στο ύψος της κλινικής Αγ. Λουκά

Με μεγάλο πλάτος οδοστρώματος και με νέες κίτρνες διαγραμμίσεις, η κίνηση πλέον των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο του οδικού άξονα Πυλαίας – Πανοράματος αναμένεται να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα.

 

Η πρώτη παρέλαση δίχως εξέδρες επισήμων !!!

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, απόλυτη τάξη και για πρώτη φορά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

 

Αυτόφωρη σύλληψη 2 ατόμων για παράνομη ρίψη μπαζών !!!

Μια πολύ κακή ιδέα είχαν δύο πολίτες, που αποφάσισαν να … ξεφορτωθούν τα μπάζα τους στην περιοχή Αλλατίνη της Πυλαίας (στη συμβολή των οδών Αλλατίνη και Λασκαράτου), αγνοώντας τη ρητή προειδοποίηση της δημοτικής αρχής για τις σοβαρές συνέπειες της παράνομης απόρριψης μπαζών.

 

Ο πρώτος Δήμος που καταργεί τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις – Ο Δήμαρχος μιλά στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο

Με απόφαση του Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη και με εφαρμογή από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταργούνται οι εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

 

 

 

6 εκατ. για την ανάπλαση του Ελαιορέματος

Την εκκίνηση ενός έργου που θα αλλάξει την όψη της ευρύτερης περιοχής της Πυλαίας σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του Ελαιορέματος, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες μεταξύ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της κοινοπραξίας της αναδόχου εταιρίας.

 

Νεαροί οικολόγοι στο Δημαρχείο

Οικολογικό χρώμα είχε η επίσκεψη που έκαναν μαθητές από το Ασβεστοχώρι στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Σύσκεψη στην Εξοχή για την υλοποίηση των έργων

Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα της Εξοχής πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής.

 

Εξέδρες επισήμων … ΤΕΛΟΣ

Με απόφαση του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ στις παρελάσεις του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη

Ο Δήμος μας συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CITY_SEC  «Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη»  καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη, Αειφόρος διαβίωση σε μία μεταβαλλόμενη οικονομία».

 

Διαγωνισμός ορθογραφίας και συναρπαστικά πειράματα … στο Κολλέγιο Ανατόλια

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από τις 11 το πρωί, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό διαγωνισμό ορθογραφίας (Spelling Bee competition) και  συναρπαστικών πειραμάτων (Science Lab Challenge) με δώρα για τους νικητές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.

 

Ανοικτός διάλογος για την οικονομική κρίση στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

H βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε ημέρες οικονομικής κρίσης και ο ρόλος των δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

 

Παίρνει σάρκα και οστά το Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Παιδαγωγών στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Σάρκα και οστά παίρνει στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

 

Ζωντανός διάλογος για την πράσινη ενέργεια στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Τι είναι η πράσινη ανάπτυξη; Πως μπορεί να επενδύσει κανείς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
Τι προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός στο πλαίσιο της ΕΕ; Και πως μπορεί ο πολίτης με απλές ενέργειες να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητά του;

 

Δικαίωση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για το χαράτσι της ΔΕΗ

Δικαίωση για την επιλογή του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ η οποία προβλέπει πως η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων, κρίνοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ως παράνομη και αντισυνταγματική.

 

Ημερίδα για την κρίση και τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

H βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε ημέρες οικονομικής κρίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνεται την Τετάρτη, 7 Μαρτίου και ώρα 10π.μ. στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Εκδήλωση για την «Πράσινη Ενέργεια» στο δημαρχείο

Τι είναι η πράσινη ανάπτυξη;
Πως μπορεί να επενδύσει κανείς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;
Τι προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός στο πλαίσιο της ΕΕ;

 

Γιορτάσαμε όλοι μαζί τα Κούλουμα

Αψηφώντας βροχή και κρύο γιόρτασαν φέτος σύσσωμοι οι πολίτες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη τα παραδοσιακά Κούλουμα.

 

Στο Πέτρινο της Πυλαίας τα φετινά Κούλουμα

Τα παραδοσιακά Κούλουμα θα εορτασθούν και φέτος στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Μάλιστα για πρώτη φορά στον ενιαίο δήμο θα πραγματοποιηθεί μια ενιαία εκδήλωση, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα στο Πέτρινο της Πυλαίας από τις 11 και μετά.

 

Τιμούμε τη Μητέρα

Eκδήλωση για να τιμηθεί η Μητέρα συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος

 

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων στην Κωνσταντινούπολη, 21-29 Απριλίου

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη θέλοντας να διευρύνει ακόμα περισσότερο την συμμετοχή των νέων, να επικοινωνήσει μαζί τους και να συνεχίσει τις δράσεις εμπλέκοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό νέων, καλεί τους νέους να δηλώσουν συμμετοχή.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων στην Πίζα της Ιταλίας, 20-27 Μαρτίου

Το θέμα του προγράμματος είναι ο αθλητισμός ως μέσο ένταξης και κοινωνικοποίησης.

 

Κοπή βασιλόπιτας Μαζικού Αθλητισμού στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλίππου

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Γυμναστηρίου, επί της οδού Φιλίππου στη Δ.Κ. Πυλαίας, κατά τη κοπή της βασιλόπιτας στις 1 Φεβρουαρίου.

 

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2.0» στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση»

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» , ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη υλοποιεί  δημοκρατικό σχέδιο για σένα και για όλους τους νέους ηλικίας 13-30 ετών, 1.3/R4/2011/1.

 

Και σήμερα κλειστά τα σχολεία στη Δημ. Ενότητα Χορτιάτη

Λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων χιονοπτώσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δημ. Ενότητας Χορτιάτη, όλα τα σχολεία στον Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή και στο Φίλυρο θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή 10/2 κλειστά. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Πανόραμα και στην Πυλαία.

 

Αλάτι για τα χιόνια; 600 χλμ. μακριά και μετά τις 3, «κλειστόν»!

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη καταγγέλλει τις ιστορίες τρέλας του ελληνικού κράτους.
Αν αναρωτηθεί ένας πολίτης από που προμηθεύεται ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη (όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης) το αλάτι που ρίχνει στους δρόμους όταν χιονίζει, η απάντηση είναι … 600 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα από το Δήμο, στο χωριό Μέση της Κομοτηνής !!!

 

Σύσκεψη για τη σχολική στέγη

Τα θέματα της σχολικής στέγης βρέθηκαν στο επίκεντρο της   σύσκεψης, που είχε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη.

 

Οι μαθητές μας τάραξαν τα νερά και έστειλαν μήνυμα!

Το αδιαχώρητο καταγράφηκε στο Δημοτικό γυμναστήριο του Ασβεστοχωρίου, που γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, νέους ανθρώπους, αλλά και οικολογικά μηνύματα.

 

Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη: Οι μαθητές ζωγραφίζουν για το νερό!

Τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και αφίσας με θέμα το νερό θα βραβεύσει η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας Χορτιάτη σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 6:30 το απόγευμα, στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο της Δ.Κ. Ασβεστοχωρίου.

 

Ξεκίνησε η Τράπεζα αίματος στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

«Λίγες σταγόνες αίμα, χιλιάδες σταγόνες ζωής». Με αυτό το σύνθημα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργάνωσε με επιτυχία διήμερη αιμοδοσία, στέλνοντας το μήνυμα για την αναγκαιότητα του εθελοντισμού.

 

Φίλυρο: Μια πλατεία γεννήθηκε!

Νέα πλατεία απέκτησε το Φίλυρο. Με συνολική ανάπλαση που υλοποίησε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αναβαθμίστηκε η εικόνα όλου του κέντρου του οικισμού, που πλέον μετατρέπεται σε χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων για τους πολίτες.

 

Νέο ΚΑΠΗ Πυλαίας: Ένα στολίδι για την τρίτη ηλικία

Aνοιξε τις πόρτες του το νέο ΚΑΠΗ στην Πυλαία, το πιο σύγχρονο ΚΑΠΗ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Διαλέξεις για την άνοια

Στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς στον τομέα της υγείας και της πρόληψης το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει το επόμενο …

 

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

«Λίγες σταγόνες αίμα, χιλιάδες σταγόνες ζωής». Με αυτό το σύνθημα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει στις 22 και 23 Ιανουαρίου διήμερη αιμοδοσία, στέλνοντας το μήνυμα για την αναγκαιότητα …

 

Διήμερο συνέδριο για την παιδεία στο Πανόραμα

Διήμερο επιστημονικό και επιμορφωτικό συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή, 20 και το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

 

 

 

Τιμή στους άριστους

Το αδιαχώρητο καταγράφηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, που γέμισε ασφυκτικά από νιάτα και νέους ανθρώπους.

 

Χριστουγεννιάτικη στήριξη για τους οικονομικά ασθενείς από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Kοντά στους ανήμπορους και ασθενείς συμπολίτες μας στέκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, χαρίζοντάς τους ζεστασιά και βοήθεια ενόψει των Χριστουγέννων.

Τιμή στον Ιωάννη Μανωλεδάκη από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Tιμή σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό και ένα πραγματικό φίλο του δήμου, τον Ιωάννη Μανωλεδάκη,  αποδίδει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι μαθητές ζωγράφισαν και έστειλαν τα μηνύματά τους για την εξάντληση του νερού.

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, στις 15 Νοεμβρίου, οι δύο διαγωνισμοί παιδικής ζωγραφικής και εφηβικής αφίσας με θέμα το νερό, που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Χριστουγεννιάτικο φως στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Xριστουγεννιάτικο φως άναψε αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε τέσσερεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Η εκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ και το πρώτο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου έγινε στο πρώην δημαρχείο Πυλαίας, ενώ την Παρασκευή επακολούθησαν δύο λαμπρές εκδηλώσεις στο Φίλυρο και το Ασβεστοχώρι. Μάλιστα στο Φίλυρο ταυτόχρονα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου άνοιξε στους π…

Τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου μας

Τα δικά τους Χριστούγεννα ζωγράφισαν 80 λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες μας ζωγράφισαν με το δικό τους τρόπο τα Χριστούγεννα και ο δήμος επέλεξε τις πέντε καλύτερες δημιουργίες για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του.

Ανοικτός διάλογος με τους δημότες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ – Ομόφωνη καταδίκη του «ειδικού φόρου»

Aνοικτό διάλογο με τους δημότες με σκοπό την ενημέρωση για το «χαράτσι» της ΔΕΗ διοργάνωσε χθες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν χθες 7/12/2011  οι  δύο θεατρικές παραστάσεις  στο Δήμο μας  , οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία  του προγράμματος  ΕΣΠΑ  της ΕΕ & της   Περιφέρειας   Κεντρικής  Μακεδονίας,    Κέντρο  Πολιτισμού   Μητροπολιτική Ενότητα   Θεσσαλονίκης.

Ζωντάνεψαν οι αναμνήσεις της παλιάς Θεσσαλονίκης στο Πανόραμα

Oι αναμνήσεις από την παλιά νοσταλγική Θεσσαλονίκη ζωντάνεψαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, σε μια βραδιά προς τιμήν του συγγραφικού έργου του Στράτου Σιμιτζή.

Εθελοντισμός… Μία λέξη, μία τεράστια έννοια…

Μια έννοια όμως όχι περιστοιχισμένη από βαρύγδουπες εκφράσεις και μακρόσυρτους λόγους.
Ο εθελοντισμός είναι ψυχή, είναι φιλοσοφία ζωής, είναι αγάπη ,είναι δράση.

Συζητάμε με τους πολίτες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Ενημερωτική εκδήλωση για το «χαράτσι» της ΔΕΗ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό του Νικόλαο Βαλεργάκη, με θέμα: «Συζητάμε με τους πολίτες για το ‘’χαράτσι’’ της ΔΕΗ».

Κοντά στους μαθητές της Πυλαίας ο Δήμαρχος

Κοντά στους μαθητές της Πυλαίας ο Δήμαρχος

Εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Στράτου Σιμιτζή

Η παλιά νοσταλγική Θεσσαλονίκη θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με θέμα την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Στράτου Σιμιτζή.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μαθητών στη Δ.Ε.Υ.Α.

«Πώς έπαιρναν το νερό τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι και πώς φτάνει σήμερα στα σπίτια μας», θέλησαν να μάθουν οι είκοσι μαθητές του Δ1 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, που μαζί με τη δασκάλα τους, κ.  Ρουμελιώτη Όλγα, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. στο πλαίσιο μαθήματος για το νερό.

Εντατικοποίηση των ελέγχων ποιότητας νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α.

Η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και της προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, που φέτος εντατικοποίησε περαιτέρω τους  δειγματοληπτικούς και εργαστηριακούς ελέγχους στα δίκτυά της, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το απαιτούμενο της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα 2011

Εορταστικές εκδηλώσεις  στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

 

Τη «χρυσή» νέα γενιά βραβεύει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Tους ακαδημαϊκούς πολίτες του δήμου μας τιμά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Νίκησε το χιόνι για μια ακόμη φορά!

Απόλυτα έτοιμος αποδείχτηκε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, που έπληξε την ημέρα των Θεοφανείων με δυνατή και έντονη χιονόπτωση τις περιοχές του πρώην δήμου Χορτιάτη.

 

Δύο σταυροί αγιάστηκαν φέτος στο Πανόραμα

Δύο σταυρούς αναγκάστηκαν να ρίξουν σήμερα οι Ιερείς που τέλεσαν την  πρωινή δοξολογία για τον Εορτασμό του Αγιασμού των Υδάτων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη  λόγω της πρωτοφανούς προσέλευσης  των κολυμβητών.

 

Πανέτοιμος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του χιονιά και τον συντονισμό όλων των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος ο Αγιασμός των Υδάτων

Με κάθε επισημότητα και με εκδηλώσεις σε κάθε δημοτική ενότητα γίνεται και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανίων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Στο Φίλυρο έκανε στάση το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη»

Στην πλατεία του Φιλύρου έκανε στάση σήμερα το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» για να ενημερώσει τους δημότες για την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικής Τράπεζας.

 

«Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με χιόνι στο Πανόραμα» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, παρά τις δύσκολες  καιρικές συνθήκες,  η Συμφωνική Ορχήστρα  του Δήμου Θεσσαλονίκης  έπαιξε  χριστουγεννιάτικες μελωδίες .

 

Σε ποιον έπεσε το φλουρί της βασιλόπιττας στο δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη;

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την καινούργια χρονιά έστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στη χθεσινή τελετή κοπή της βασιλόπιττας του δημοτικού μας συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Πανοράματος.

Υποδεχόμαστε το «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» στο Φίλυρο

Στην πλατεία του Φιλύρου θα βρίσκεται την Τετάρτη το πρωί το πολύχρωμο «Κοινωνικό Λεωφορείο του Πολίτη» για να ενημερώσει τους δημότες για την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικής Τράπεζας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. H βόλτα των έφιππων Αγιοβασίληδων

Την παραδοσιακή τους βόλτα θα κάνουν και φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Πανόραμα οι Έφιπποι Αγιοβασίληδες.

 

Άλλαξε όψη η πλατεία Πανοράματος

Άλλαξε όψη η πλατεία του παλιού δημαρχείου στο Πανόραμα. Ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και του τοπικού συμβουλίου Πανοράματος, αναβαθμίστηκε  η περιοχή της πλατείας και ο αύλειος χώρος του ΚΕΠ Πανοράματος, που σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησαν καινούργια φύτευση και νέο μοντέρνο φωτισμό.

 

Παρών ο δήμαρχος στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Η μνήμη των θυμάτων της σφαγής των Καλαβρύτων τιμήθηκε πριν από μερικές ημέρες με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τι ευχήθηκαν οι μαθητές για τα Χριστούγεννα;

Γέμισε από δεκάδες μικρούς μαθητές το Πολιτιστικό Κέντρο του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου από την Πέμπτη ο δήμος διοργάνωσε τριήμερη γιορτή πολιτισμού ενόψει των Χριστουγέννων.

Κάλαντα Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου από την παιδική μας Χορωδία

Παρουσία της παιδικής χορωδίας Πανοράματος και της Φιλαρμονικής Πανοράματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η χριστουγεννιάτικη  γιορτή  και το άναμμα του  χριστουγεννιάτικου δένδρου  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη στήριξη για τους οικονομικά ασθενείς από το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Kοντά στους ανήμπορους και ασθενείς συμπολίτες μας στέκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, χαρίζοντάς τους ζεστασιά και βοήθεια ενόψει των Χριστουγέννων.

Τιμή στον Ιωάννη Μανωλεδάκη από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Tιμή σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό και ένα πραγματικό φίλο του δήμου, τον Ιωάννη Μανωλεδάκη,  αποδίδει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι μαθητές ζωγράφισαν και έστειλαν τα μηνύματά τους για την εξάντληση του νερού.

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, στις 15 Νοεμβρίου, οι δύο διαγωνισμοί παιδικής ζωγραφικής και εφηβικής αφίσας με θέμα το νερό, που διοργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Χριστουγεννιάτικο φως στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Xριστουγεννιάτικο φως άναψε αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε τέσσερεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου και του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Η εκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ και το πρώτο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου έγινε στο πρώην δημαρχείο Πυλαίας, ενώ την Παρασκευή επακολούθησαν δύο λαμπρές εκδηλώσεις στο Φίλυρο και το Ασβεστοχώρι. Μάλιστα στο Φίλυρο ταυτόχρονα με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου άνοιξε στους π…

Τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του δήμου μας

Τα δικά τους Χριστούγεννα ζωγράφισαν 80 λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες μας ζωγράφισαν με το δικό τους τρόπο τα Χριστούγεννα και ο δήμος επέλεξε τις πέντε καλύτερες δημιουργίες για τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του.

Ανοικτός διάλογος με τους δημότες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ – Ομόφωνη καταδίκη του «ειδικού φόρου»

Aνοικτό διάλογο με τους δημότες με σκοπό την ενημέρωση για το «χαράτσι» της ΔΕΗ διοργάνωσε χθες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας και διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν χθες 7/12/2011  οι  δύο θεατρικές παραστάσεις  στο Δήμο μας  , οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία  του προγράμματος  ΕΣΠΑ  της ΕΕ & της   Περιφέρειας   Κεντρικής  Μακεδονίας,    Κέντρο  Πολιτισμού   Μητροπολιτική Ενότητα   Θεσσαλονίκης.

Ζωντάνεψαν οι αναμνήσεις της παλιάς Θεσσαλονίκης στο Πανόραμα

Oι αναμνήσεις από την παλιά νοσταλγική Θεσσαλονίκη ζωντάνεψαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος, σε μια βραδιά προς τιμήν του συγγραφικού έργου του Στράτου Σιμιτζή.

Εθελοντισμός… Μία λέξη, μία τεράστια έννοια…

Μια έννοια όμως όχι περιστοιχισμένη από βαρύγδουπες εκφράσεις και μακρόσυρτους λόγους.
Ο εθελοντισμός είναι ψυχή, είναι φιλοσοφία ζωής, είναι αγάπη ,είναι δράση.

Συζητάμε με τους πολίτες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Ενημερωτική εκδήλωση για το «χαράτσι» της ΔΕΗ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό του Νικόλαο Βαλεργάκη, με θέμα: «Συζητάμε με τους πολίτες για το ‘’χαράτσι’’ της ΔΕΗ».

Κοντά στους μαθητές της Πυλαίας ο Δήμαρχος

Κοντά στους μαθητές της Πυλαίας ο Δήμαρχος

Εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του Στράτου Σιμιτζή

Η παλιά νοσταλγική Θεσσαλονίκη θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με θέμα την παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Στράτου Σιμιτζή.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μαθητών στη Δ.Ε.Υ.Α.

«Πώς έπαιρναν το νερό τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι και πώς φτάνει σήμερα στα σπίτια μας», θέλησαν να μάθουν οι είκοσι μαθητές του Δ1 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, που μαζί με τη δασκάλα τους, κ.  Ρουμελιώτη Όλγα, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. στο πλαίσιο μαθήματος για το νερό.

Εντατικοποίηση των ελέγχων ποιότητας νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α.

Η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και της προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, που φέτος εντατικοποίησε περαιτέρω τους  δειγματοληπτικούς και εργαστηριακούς ελέγχους στα δίκτυά της, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το απαιτούμενο της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα 2011

Εορταστικές εκδηλώσεις  στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

 

 

Σε ποιανού τη καρέκλα κάθεται και υπογράφει τα βιβλία της η Βικτόρια Χίσλοπ;

Σε αυτήν που της παραχώρησε ευγενικά ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η ιστορία ενός ανθρώπου που “νίκησε” την αναπηρία του

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στις 10/12/2011 στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος. Η έκθεση ζωγραφικής θα φιλοξενηθεί για μία εβδομάδα δηλ. μέχρι τις 17/12/2011 στην Πινακοθήκη του κτιρίου στον α’ όροφο.

«Τρέχουμε» και εμείς στο Μαραθώνιο Αλληλεγγύης για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Παρών δηλώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στο φετινό Μαραθώνιο Αλληλεγγύης για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία για τα παιδιά που στερούνται τη στοργή και την αγάπη των οικογενειών τους. Τον Μαραθώνιο συνδιοργανώνουν ο Εκπαιδευτικός Ομιλος Ξυνή, η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και ο δήμος μας, με στόχο την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, αλλά και την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού στις μέρες μας.

Εκδήλωση στην Πυλαία : Μεσογειακή Διατροφή Ενάντια στο Διαβήτη

Ο διαβήτης και τα μέσα αντιμετώπισής του ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας (Πέτρινο). Την εκδήλωση, με τίτλο «Διαβήτης, ο σακχαρώδης: ύπουλος εχθρός των παιδιών και των νέων», διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη συμμετοχή πολλών γονιών αλλά και νέων ανθρώπων του δήμου μας.

Με ένταση συνεχίζεται η επιχείρηση «καθαρός δήμος»

Πάνω από 700 τόνους παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ξήλωσε από τους κεντρικούς δρόμους ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ύστερα από εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Σε Πάγκο

Σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 (11.00-14.00) στο Κλειστό Γυμναστήριο Πυλαίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης βαρών σε πάγκο. Το Πρωτάθλημα που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 και είναι η μοναδική ευκαιρία για τους εξαιρετικούς αθλητές της Άρσης βαρών σε πάγκο να διεκδικήσουν μια θέση για το Λονδίνο.

Όχι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο χαράτσι της ΔΕΗ

Σχετικά με το θέμα της επιβολής τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ενημερώνει τους πολίτες του δήμου πως έχει προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

Δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Δύο θεατρικές παραστάσεις στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Εκδήλωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για το παιδί και ίντερνετ

«Παιδί και ίντερνετ: τι μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλειά μας» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στη χρήση του διαδικτύου από τους νέους ανθρώπους, τους κινδύνους, αλλά τις προκλήσεις, καθώς επίσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονιών στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ημερίδα για το παιδί και το ίντερνετ στο Πανόραμα

«Παιδί και ίντερνετ: τι μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλειά μας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο το πρωί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Μείωση κατά 2% των δημοτικών τελών

Πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης έλαβε χθες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η δημοτική του αρχή. Ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, η οποία έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε για την επόμενη χρονιά η μείωση κατά 2% των δημοτικών τελών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη καταρτίζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014 το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις τοπικές αναπτυξιακές δράσεις του δήμου για την επόμενη τριετία. Ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου, για την ενημέρωση των πολιτών, ένα προσχέδιο (Α΄φάση) του επιχειρησιακού προγράμματος το οποίο τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ώστε να οριστικοποιηθεί ενσωματώνοντας τις προτάσεις των πολιτών.

Έγινε η Εκδήλωση του Συλλογου Λάμψη

Μια βραδιά γεμάτη «ΛΑΜΨΗ» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Πανόραμα . Παρουσία πλήθος κόσμου και με το σύνθημα «για να αλλάξει η ζωή χρειάζεται φλόγα στην καρδιά» ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, έστειλαν το μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της ενίσχυσης των πασχόντων παιδιών.

Συμβολική επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων στο Χορτιάτη

Συμβολική επίσκεψη στο Χορτιάτη πραγματοποίησε ομάδα Γερμανών δημάρχων, που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην 2η ελληνογερμανική συνάντηση αυτοδιοικητικών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της 8ης έκθεσης τοπικής αυτοδιοίκησης «Polis».

Δελτιο Τύπου Ολοκαυτώματος

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

 

 

Δελτιο Τύπου Κουρμπάνι

Ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη τιμώντας και τηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα κάθε τόπου πραγματοποίησε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στον Χορτιάτη στις οποίες περιλαμβάνεται και το Παραδοσιακό «Κουρμπάνι».

Δελτιο Τύπου Εκτελεσθέντων

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και κατάνυξης ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τέλεσε το 67ο Μνημόσυνο προς τιμή των εκτελεσθέντων στο Ασβεστοχώρι την Κυριακή 24 Ιουλίου στον χώρο εκτέλεσης.

Ο Εθελοντισμός στο Δήμο μας

Ο Εθελοντισμός είναι ένας από τους βασικότερους τομείς και στόχους του Δήμου μας και ένας από τους στόχους της εν λόγω Αντιδημαρχίας , δια μέσω της οποίας ήδη υλοποιούνται προγράμματα εθελοντισμού στο Δήμο μας.

Βραδιά πολιτισμού στο Πανόραμα

Mια όμορφη βραδιά Τέχνης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τυχεροί που βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ, στην Πιναλοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος για τα εγκαίνια της έκθεσης της δημιουργού Νανάς Winter-Γεωργιάδου.

Για να λάμψει η ψυχή τους …

Με το σύνθημα «για να αλλάξει η ζωή χρειάζεται φλόγα στην καρδιά» ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «Λάμψη», σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα εκδήλωση αγάπης στο ξενοδοχείο «Πανόραμα» (Αστέρια).

Δωρεάν ακουολογικός έλεγχος στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Δωρεάν ακουολογικό έλεγχο προς τους δημότες του παρέχει όλο το Νοέμβριο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Τα παιδιά του Φιλύρου στο δήμαρχο

Ηταν ευχάριστη έκπληξη για το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη η επίσκεψη 50 και πλέον παιδιών, με τους δασκάλους τους, της Γ΄ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Φιλύρου.

Παρελασεις σε Δημο Πυλαιας Χορτιατη

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, σε όλες τις ενότητες του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, οι εκδηλώσεις μνήμης της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Δωρεάν ακουολογικός έλεγχος στους δημότες

Στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς στον τομέα της υγείας και της πρόληψης το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει δωρεάν προληπτικό ακουολογικό έλεγχο σε όλους τους δημότες.

Έκθεση ζωγραφικής στο Πανόραμα

Έκθεση ζωγραφικής με έργα της δημιουργού Νανάς Winter-Γεωργιάδου διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο νέος γενικός πρόξενος της Toυρκίας στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το νέο γενικό πρόξενο της Τουρκίας Τουγρούλ Μπίλτεκιν στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Μαζί με τους πολίτες ενάντια στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Συμπαραστάτης στον αγώνα των δημοτών ενάντια στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας γίνεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για τον καρκίνο του προστάτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη, την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η Δ.Ε.Υ.Α. ‘ταράζει τα νερά’ και οι μαθητές ζωγραφίζουν και στέλνουν μήνυμα για το νερό!

«Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το Δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!» είναι ο τίτλος της καμπάνιας ενημέρωσης, που διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2011 – 2012 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη

ΑΤΜ στο Φίλυρο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων

Με ενέργειες του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη και της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς συμφωνήθηκε η εγκατάσταση ΑΤΜ στην περιοχή του Φιλύρου.

 

Παρών ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στον αγώνα για την προστασία των ζώων

Με τo βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, για την προστασία των ζώων.

“Τυπογραφείο» στο δημαρχείο για τα σχολικά βιβλία

Αρωγός στην προσπάθεια των σχολείων της περιοχής για να διευκολυνθεί η μαθητική κοινότητα μέχρι να παραληφθούν τα φετινά σχολικά βιβλία γίνεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Το γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Κριστιάν Τιμονιέ δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με σύνθημα «Σεβασμός και αγάπη για τα ζώα» ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει τις επόμενες ημέρες τριήμερες εκδηλώσεις για την προστασία των ζώων.

Δελτίο Τύπου για το Δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Φίλυρο

Σε συνέχεια σχετικής μας ενημέρωσης και προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή του Φιλύρου,

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη στον αγιασμό 4 σχολείων του δήμου

Στον αγιασμό, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, 4 σχολείων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη παραβρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. ΄Ηταν :

Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας – Χορτιάτη, σε μία προσπάθεια καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών για θέματα νερού, προχώρησε στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας της και

Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη: Η ιστορία μένει ζωντανή

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

«ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ»

«ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ» 67 Χρόνια μετά….

«ΑΡΣΑΚΛΙΩΤΙΚΑ 2011 – 3η Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων και Συγκροτημάτων Πανοράματος»

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας & Εθελοντισμού Διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά τα «Αρσακλιώτικα 2011»

1.1/R1/2011/8 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση»

Δελτίο τύπου για Εκδηλώσεις Μνήμης “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ 2011” Πυλαίας-Χορτιάτη

Εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης τιμής για τα 149 τραγικά θύματα της θηριωδίας των Ναζί , ετοιμάζει φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Δελτίο τύπου για Κλιματισμό Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη

Δελτίο τύπου για Κλιματισμό Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη

Πυλαιώτικα 2011

Πυλαιώτικα 2011

Ξήλωμα Πινακίδων

Mε μπροστάρη το δήμαρχο το ξήλωμα των πινακίδων στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

 

 

Ψήφισμα στήριξης ενάντια στην εκποίηση της ΕΥΑΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Ψήφισμα στήριξης για τη σωτηρία του ΑΠΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη,

Έγινε η πρεμιέρα του θερινού κινηματογράφου

Το αδιαχώρητο στην πρεμιέρα του CINE PANORAMA

4ος Ποδηλατικός Γύρος Στο Πανόραμα

«Κάνω ποδήλατο, όχι αυτοκίνητο» το σύνθημα του 4ου ποδηλατικού γύρου Πανοράματος

Ανοίγει τις πύλες του το «σινέ Πανόραμα»

Ανοίγει την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, τις πύλες του στο Πανόραμα ο δημοτικός κινηματογράφος «σινέ Πανόραμα», που και φέτος αναμένεται να χαρίσει αξέχαστες

Πανέτοιμος ο δήμος για την αντιπυρική περίοδο

Ζητήματα που αφορούν στη λήψη μέτρων