ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

20 Προτάσεις/Δράσεις για το Ασβεστοχώρι μας

Ανάπλαση οδού Δημοκρατίας

Ξεκινά τώρα που ολοκληρώνουμε τα έργα αποχέτευσης, ύδρευσης αλλά και το φυσικό αέριο στην παραπάνω οδό. Η ανάπλαση περιλαμβάνει δίκτυο διαχείρισης ομβρίων, πεζοδρόμια και φωτιστικά, καθιστικά, καθώς και νέο ασφαλτοτάπητα. ‘Εχουμε ολοκληρώσει την μελέτη. Το χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ολοκλήρωση μελέτης - Υλοποίηση

Νέο δίκτυο αποχέτευσης

Σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης σε όλο το Ασβεστοχώρι, συνδέοντάς το με τον κεντρικό αγωγό που πρόσφατα κατασκευάστηκε και συνδέθηκε με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Μεταφέρουμε τα λύματα σε αγωγό 30 χιλιομέτρων στο Καλοχώρι, στον βιολογικό της ΕΥΑΘ. Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλισμένη από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για το υπόλοιπο του συνολικού προϋπολογισμού των 9.000.000 € με το οποίο είχε ενταχθεί η α’ φάση του έργου της αποχέτευσης στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Συνεχιζόμενο έργο

Νέο δίκτυο ύδρευσης

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση όλου του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Ασβεστοχωρίου. Προϋπολογισμός 3.000.000 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Άφθονο και καλύτερο νερό σε νέο σύγχρονο δίκτυο.
Εκτελείται – Ολοκληρώνεται

Νέα παιδική χαρά στο Δημοτικό Άλσος

Δημιουργούμε έναν σύγχρονο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά μας και αναπλάθουμε τους χώρους πρασίνου του πάρκου έναντι του πρώην Δημαρχείου Ασβεστοχωρίου. Υπάρχει ήδη εργολάβος για το έργο της παιδικής χαράς που ξεκινά σύντομα
Σε εξέλιξη διαγωνισμού

Πολυχώρος Πολιτισμού «Αργυρώ»

Ανοικτό θεάτρο, πολυχώρος πολιτισμού και θερινός κινηματογράφος στο λατομείο «Αργυρώ». Προχωράμε στην κατασκευή τους με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2.500.000 € από το ΕΣΠΑ. Αναδεικνύουμε την βιομηχανική κληρονομιά του Ασβεστοχωρίου και δημιουργούμε ένα ακόμη τοπόσημο και πολυχώρο πολιτισμού.
Υλοποιείται

Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών

Κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για όλους τους εθελοντές. Στο Λατομείο «Ομόνοια» με χρηματοδότηση της ΔΥΟΠΠ από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης. Οι εθελοντές μας εκπαιδεύονται στο Ασβεστοχώρι.
Μελέτη

Υδροδότηση παντού

Αντικαθιστούμε το σύνολο του δικτύου ύδρευσης της εκτός σχεδίου περιοχής του Ασβεστοχωρίου, με χρηματοδοτούμενο έργο από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» προϋπολογισμού 1.500.000 €.
Εκτελείται

Υποδομές

Αναβαθμίζουμε το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των δεξαμενών ύδρευσης, με τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας και διάγνωση απώλειας νερού από το δίκτυο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» προϋπολογισμού 3.400.000 € για το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη.
Υλοποιείται

Παραδοσιακά «σοκάκια»

Ξεκινάμε μελέτη για την ανάπλαση των οδών στις γειτονιές του οικισμού με παρεμβάσεις πεζοδρομήσεων, κυβόλιθων και φωτισμού, με στόχο την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού.
Μελετάται

Το Παύλου Μελά

Ανάπλαση του πάρκου στην οδό Παύλου Μελά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 145.600 € από το πρόγραμμα LEADER
Μελέτη

Για την Άθλησή μας

Το Κλειστό Γυμναστήριο «Θεόδωρος Χριστοδούλου» περνάει στην ιδιοκτησία του Δήμου σε αρμονική συνεργασία με τον Σύλλογο «Νέα Γενιά» ανοίγοντας έτσι ο δρόμος για την δυνατότητα σημαντικών έργων ανακαίνισής του.
Σε εξέλιξη

Για τον Πολιτισμό μας

Το κτίριο της ΧΑΝΘ στο Ασβεστοχώρι στεγάζει πλέον τις δράσεις και τα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου μας σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ. Νέα σημαντική κυψέλη πολιτισμού και Νεολαίας.
Σε εξέλιξη

Για την Πολεοδομία μας

Ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου μετά πολύχρονη εκκρεμότητα. Ανάπτυξη και πρόοδος στην πράξη και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων ετών.
Εκτελείται

Ασφαλτοστρώσεις 10 εκ. €

Συνέχιση προγράμματος ασφαλτοστρώσεων 10.000.000 € έως το καλοκαίρι 2024. Όλοι οι κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι ασφαλτοστρώνονται. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου.
Εκτελείται

«Πάρκα Τσέπης»

Πρόγραμμα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των γειτονιών του παραδοσιακού οικισμού με προτυποποιημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Ασφάλεια στην πόλη

Προστατεύουμε δάση, άλση, πάρκα, σχολεία, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, δημοτικές υποδομές και δημόσιο χώρο από πυρκαγιές και έκνομες ενέργειες με από αέρος επιτήρηση «Sky Guard» 24 ώρες/24ωρο.
Το λειτουργούμε ήδη

Για τον «ανοιχτό» αθλητισμό

Μελέτη χωροθέτησης ανοικτών αθλητικών δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και άθλησης στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Δάσος «Κουρί»

Μελέτη για την ανάδειξη και αξιοποίησή του μέσα από Ευρωπαϊκές και περιφερειακές χρηματοδοτήσεις

Νέο ΚΔΑΠ στο υπό παραχώρηση κτίριο της ΧΑΝΘ

Σύγχρονο και λειτουργικό στην καρδιά του οικισμού.

Για την ιστορία μας

Συντήρηση ιστορικών κρουνών όπως «Πόποβα» ή στο Κουρί σαν ιστορικά μνημεία. Προβολή της ιστορίας τους.

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

ΕΔΩ
Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION