ΦΙΛΥΡΟ

13 Προτάσεις/Δράσεις για το Φίλυρό μας

Νέο Δίκτυο ύδρευσης

Δημιουργούμε νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης εντός και εκτός οικισμού που θα έχει την δυνατότητα να τροφοδοτεί με επάρκεια και ποιότητα με νερό τόσο τη λειτουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου/ΙΣΝ όσο και τον οικισμό. Η χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 7.500.000€ είναι εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και έχει ήδη εργολάβο για την κατασκευή του που ξεκινάει άμεσα.
Υλοποιείται

Το Νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης/ΙΣΝ

Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του στο Φίλυρο. Θα παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό από το Ίδρυμα εντός της επόμενης δημοτικής θητείας. Το Φίλυρο αναβαθμίζεται συνολικά και μπαίνει στο επίκεντρο των γεγονότων. Το Νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και η συνεργασία μας με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σηματοδοτεί την Νέα Εποχή για την περιοχή. Ο δήμος μας υποδέχεται μια σημαντική Εθνική υποδομή και θα είναι έγκαιρα έτοιμος σε όλες τις υποχρεώσεις του, με την πρόβλεψη των αναγκαίων χώρων στο Γ.Π.Σ. και την υδροδότησή του, όπως τα υποσχεθήκαμε.
Ξεκινά υλοποίηση

Οδικό δίκτυο

Ξεκινά η κατασκευή του νέου δρόμου για το Φίλυρο από το Υπουργείο Υποδομών. Ο εργολάβος είναι ήδη εγκατεστημένος και το έργο ξεκινά σύντομα.
Ξεκινά υλοποίηση

Τα σχολεία μας

Κατασκευάζουμε το νέο 2ο Δημοτικό σχολείο. Το έργο έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», με προϋπολογισμό 4.500.000€ και υπάρχει ήδη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για την έγκρισή του. Απόλυτη ωριμότητα με βραβευμένη μελέτη και οικοδομική άδεια. Ξεκινά άμεσα.
Υλοποίηση

Νέο Γ.Π.Σ. – Πράξη Εφαρμογής

Ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Φιλύρου σε μια κρίσιμη φάση όπου η αξία της γης αναμένεται να εκτιναχθεί λόγω της κατασκευής του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – ΙΣΝ στο Φίλυρο. Τα δύο κρίσιμα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η αποτύπωση, κτηματογράφηση, πολεοδόμηση και Πράξη Εφαρμογής περιοχών σχεδίου της Δ.Κ. Φιλύρου και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πρώην Δήμου Χορτιάτη. Στόχος μας η ανάπτυξη να μην στερήσει κοινόχρηστους χώρους που απαιτούνται για έναν ποιοτικό, σύγχρονο, σεβόμενο το φυσικό περιβάλλον νέο οικισμό.

Ασφάλεια στην πόλη

Προστατεύουμε δάση, άλση, πάρκα, σχολεία, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, δημοτικές υποδομές και δημόσιο χώρο από πυρκαγιές και έκνομες ενέργειες με από αέρος επιτήρηση «Sky Guard» 24 ώρες/24ωρο.
Το λειτουργούμε ήδη

Ασφαλτοστρώσεις 10 εκ. €

Συνέχιση προγράμματος 10.000.000 € έως το καλοκαίρι 2024. Όλοι οι κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι ασφαλτοστρώνονται. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου.
Εκτελείται

Για την υγεία μας

Ξεκινάμε τη λειτουργία του νέου Δημοτικού Περιφερειακού Ιατρείου που δημιουργήσαμε στο Φίλυρο
Άμεση υλοποίηση

Νέα Παιδική Χαρά στο Άλσος Φιλύρου

Ένα έργο που το χρωστάμε στα μικρά μας παιδιά. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται και ξεκινά η διαδικασία υλοποίησής του

«Πάρκα Τσέπης»

Πρόγραμμα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των γειτονιών με προτυποποιημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Ποδηλασία – πεζοπορία στα δασικά μονοπάτια μας

Ανάδειξη των μονοπατιών πεζοπορίας και ποδηλασίας στην περιοχή του Φιλύρου, με την ένταξή τους στο Εθνικό δίκτυο μονοπατιών και πεζοπορίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Υλοποιείται

Νέο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο

Δημιουργήσαμε, και τώρα λειτουργούμε το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου Φιλύρου, σε συνεργασία με την «Α.Ε. Φιλύρου» πάντοτε με γνώμονα τα νέα μας παιδιά και τον αθλητισμό.

«ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Η πιο σύγχρονη μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων από το «Ίδρυμα Παπαγεωργίου» και την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ο δήμος μας θα συμβάλλει με τα αναγκαία έργα υποδομής για το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο

ΕΞΟΧΗ

ΕΔΩ
Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION