ΠΑΝΟΡΑΜΑ

17 Προτάσεις/Δράσεις για το Πανόραμά μας

Ειδικό χωρικό σχέδιο – parking στο Εμπορικό Κέντρο

Το κέντρο του Πανοράματος αλλάζει με την υλοποίηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που εκπονούμε για την οδό Κομνηνών και τους γειτονικούς δρόμους στο εμπορικό του κέντρο. Κατασκευάζουμε το υπόγειο parking με ταυτόχρονη ανάπλαση της αυλής του Πέτρινου δημοτικού σχολείου σε χώρο περιπάτου, όπως πρώτοι εμείς το σχεδιάσαμε. Δουλέψαμε την τροποποίηση του ΕΧΣ και τώρα είμαστε έτοιμοι και το υλοποιούμε!
Ώριμη μελέτη - υποβολή

2ο Κλειστό Γυμναστήριο

Το δημιουργούμε στο «Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο». Ο αθλητισμός και τα παιδιά μας απόλυτες προτεραιότητες.
Ξεκινάμε το δεύτερο μεγάλο κλειστό μας δημοτικό γυμναστήριο με την μελέτη - χωροθέτησή του
Έναρξη μελέτης

Ασφαλτοστρώσεις 10 εκ. €

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των 10.000.000 € έως το καλοκαίρι 2024. Όλοι οι κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι ασφαλτοστρώνονται με το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου
Υλοποιείται

Ασφάλεια στην πόλη

Προστατεύουμε δάση, άλση, πάρκα, σχολεία, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, δημοτικές υποδομές και δημόσιο χώρο από πυρκαγιές και έκνομες ενέργειες με από αέρος επιτήρηση «Sky Guard» 24 ώρες/24ωρο.
Το λειτουργούμε ήδη

3ο Δημοτικό Σχολείο

Παραδίδεται στην μαθητική μας κοινότητα εντός της επόμενης δημοτικής θητείας με το πρόγραμμα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Υποδομών για τα σχολεία του Ν. Θεσσαλονίκης. Ένα έργο που «παλεύουμε» πολλά χρόνια, και τώρα δικαιωνόμαστε έστω και με καθυστέρηση. Το έργο έχει ήδη εργολάβο.
Σε εξέλιξη

Γυμνάσιο Πανοράματος

Επέκταση του κτιρίου του σχολείου με δύο επιπλέον σχολικές αίθουσες.
Εκτελείται

Ανάπλαση λόφου «Ανάληψης»

Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε το φυσικό περιβάλλον στον Λόφο «Ανάληψη» και δημιουργούμε περιμετρική διαδρομή άθλησης – περιπάτου. Το συνολικό πρόγραμμα ανάπλασης είναι εγκεκριμένο ήδη από το Δασαρχείο.
Ώριμη μελέτη – υποβολή

Τα «Πλατανάκια» στο δίκτυο μονοπατιών

Εντάσσουμε τα μονοπάτια στην περιοχή «Πλατανάκια» στο δίκτυο μονοπατιών της περιαστικής περιοχής της Θεσσαλονίκης με διαμορφώσεις και ήπιες εγκεκριμένες από το δασαρχείο παρεμβάσεις.
Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με Υπουργείο ΥΠΕΚΑ

Παράκαμψη βόρεια του Πανοράματος.

Αξιοποιούμε την υπάρχουσα προμελέτη για δρόμο βόρεια του Πανοράματος, στα πλαίσια και του flyover. Διεκδικούμε την προεγκεκριμένη όδευση δρόμου 4 χλμ. Από τον περιφερειακό, στο ύψος του τούνελ της Πυλαίας έως την βόρεια έξοδο του Πανοράματος που θα «απορροφήσει» την υπερτοπική κίνηση εκτός της Κομνηνών. Η μείωση του φόρτου οχημάτων στην οδό Κομνηνών μας επιτρέπει την ανάπλαση της με νέα φαρδύτερα πεζοδρόμια. Συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση και η μόνη ρεαλιστική για την οδό Κομνηνών που αξίζει να την διεκδικήσουμε δυναμικά για το Πανόραμά μας.

«Πέτρινο Σχολείο»

Μουσείο της Ιστορίας του τόπου και πολιτιστικής έκφρασης για τους συλλόγους μας και τους νέους μας

Παρκάρω και volt-αρω

Δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά παρκάροντας με το πρόγραμμα «Παρκάρω και Volt-αρω». Μεταφορά της καλής πρακτικής του Δήμου Τρικκαίων και αξιοποίηση του δικού μας προγράμματος ψηφιακής στάθμευσης οχημάτων «Cello»

«Round about»

Κυκλικοί κόμβοι, ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη με το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» για το κέντρο του οικισμού. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, Round about, αναπλάσεις, μονοδρομήσεις με ολοκληρωμένο σχέδιο και δημόσια διαβούλευση με τους δημότες μας

Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)

Με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» η μελέτη μας για την χωροθέτηση και εγκατάσταση σύγχρονων σταθμών φόρτισης δημοτικών αλλά και ιδιωτικών οχημάτων!

Πάρκο «Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Συστηματική αξιοποίηση του πετυχημένου πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής για μαθήματα στα παιδιά μας σε συνεργασία με την εκπαίδευση, την Τροχαία και ειδικούς του κλάδου

«Πάρκα Τσέπης»

Πρόγραμμα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των γειτονιών με προτυποποιημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία

ΠΥΛΑΙΑ

ΕΔΩ
Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION