ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

20 Προτάσεις/Δράσεις για τον Χορτιάτη μας

Νέο αποχετευτικό Δίκτυο

Λειτουργούμε ήδη το σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο του Χορτιάτη, έργο 9.000.000 € με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Πετύχαμε το απίστευτο, τα λύματα του Χορτιάτη να μεταφέρονται με αγωγό πάνω από 40 χλμ στον βιολογικό της ΕΥΑΘ στο Καλοχώρι. Τεράστια λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου.
Τώρα ολοκληρώνουμε τις επεκτάσεις και καταργούμε τον ξεπερασμένο από τα χρόνια βιολογικό του Χορτιάτη. Έργο – σταθμός για την αναβάθμιση του τόπου μας με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από το υπόλοιπο του ΕΣΠΑ των 9.000.000 €.
Εξέλιξη υλοποίησης

Νέο γήπεδο – Κοιμητήρια

Αλλάζουμε την ιστορία του Χορτιάτη και διαμορφώνουμε το αύριο:
1. Ολοκληρώνουμε την αγορά 60 στρεμμάτων, τμήμα του στρατοπέδου «Καπετάν Ματαπά». Το οραματιστήκαμε, το παλέψαμε από το 2014, τώρα δικαιωνόμαστε. Συμφωνήθηκε με το ΤΕΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και το τίμημα αγοράς και υπογράφουμε τα συμβόλαια άμεσα
2. Υλοποιούμε το ψηφισμένο από το Δημοτικό μας Συμβούλιο master plan για την αξιοποίηση της έκτασης. Αθλητικό κέντρο με γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβου και κλασσικής άθλησης. Πολυχώρος πολιτισμού/συνεδρίων, σύγχρονο κοιμητήριο
3. Μελέτη για την κατασκευή κεντρικής πλατείας στον Χορτιάτη στην θέση του σημερινού γηπέδου ποδοσφαίρου με μεγάλη θεματική παιδική χαρά. Διαμορφώσαμε τις συνθήκες, τώρα μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε.
Υλοποιείται – μελέτες

Νέος Πολυχώρος Πολιτισμού - Τοπόσημο

Ανάδειξη του ιστορικού Ρωμαϊκού Υδραγωγείου που επί 19 ολόκληρους αιώνες υδροδοτούσε την Θεσσαλονίκη, ως νέο τοπόσημο και Πολυχώρο Πολιτισμού. Μελετάμε το υπαίθριο θέατρο και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου σε επισκέψιμο ανοικτό χώρο πολιτισμού κατάλληλου για παραστάσεις και μουσικές συναυλίες. Τώρα μπορούμε και το κάνουμε πράξη με την κατάργηση του βιολογικού της περιοχής.
Στάδιο μελέτης

Ανάπλαση οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου

Ανάπλαση της κεντρικής οδού 2ας Σεπτεμβρίου με πεζοδρόμηση, νέο φωτισμό, καθιστικά, διαμόρφωση θέσεων parking, σύγχρονο δίκτυο ομβρίων. Ολοκληρώσαμε ήδη τη σχετική μελέτη. Το χρηματοδοτούμε από το ΟΧΕΒΑΑ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Αλλάζουμε το κέντρο του Χορτιάτη δίχως ευρώ επιβάρυνση για τους συμπολίτες μας.
Ολοκλήρωση μελέτης- Υποβολή

Νέο κλειστό Γυμναστήριο

Καθυστέρησε χρονικά για πολλούς λόγους, αλλά τώρα ολοκληρώνεται. Το κλειστό Γυμναστήριο στον Χορτιάτη, προϋπολογισμού 3.475.000 € με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ιδίους πόρους του Δήμου ανοίγει τις πόρτες του μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και υποδέχεται τους αθλητικούς συλλόγους και τους νέους της περιοχής. Το πιο σύγχρονο Γυμναστήριο του δήμου μας για τη νέα μας γενιά. Ήταν Δίκαιο και τώρα γίνεται πράξη.
Υλοποιείται

2 νέες παιδικές χαρές

Δημιουργούνται στον Χορτιάτη από ιδίους πόρους του Δήμου. Μια στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου και μια επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου στην αυλή του Νηπιαγωγείου. Ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε και την παιδική χαρά στο «Πάρκο Ειρήνης»

Λειτουργία του Ι.Ν. «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος». μετά από 10 αιώνες!

Μετά την αποκατάσταση του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του, μελετούμε πλέον την ιστορική πλατεία του χωριού μεταξύ του Βυζαντινού Ναού και του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, σε συνεργασία με την Εκκλησία και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Υπό μελέτη

Νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης εντός και εκτός οικισμού

Η χρηματοδότηση της μελέτης του έργου με το ποσό των 674.000 € έχει υποβληθεί στο ΕΠΑ 2021 – 2025 /ΤΠΑ ενώ μετά την ωρίμανσή της για την υλοποίηση του έργου θα χρηματοδοτηθούμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Υπό μελέτη

Ασφαλτοστρώσεις 10 εκ. €

Συνέχιση προγράμματος 10.000.000 € έως το καλοκαίρι 2024. Όλοι οι κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι ασφαλτοστρώνονται. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην ιστορία του δήμου.
Εκτελείται

Ενέργεια και νερό

Αναβαθμίζουμε το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των δεξαμενών ύδρευσης. Εξοικονόμηση ενέργειας, περισσότερο και καλύτερο νερό δίχως απώλειες στο δίκτυο. Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» προϋπολογισμού 3.400.000 € για το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη
Έγκριση μελέτης - Υλοποίηση

Τηλεμετρία

Την εφαρμόζουμε στο σύνολο των λειτουργιών του τομέα ύδρευσης στον Χορτιάτη αξιοποιώντας εγκεκριμένη χρηματοδότηση 780.000 € από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Υλοποιείται

Τα μονοπάτια των παγοποιών

Ανάδειξη των μονοπατιών στο Δάσος του Χορτιάτη από τον οικισμό μέχρι τα παγοποιεία, με την ένταξή τους στο Εθνικό δίκτυο μονοπατιών και πεζοπορίας, με χρηματοδότηση 800.000€ από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Υλοποιείται

Πολεοδομικό σχέδιο

Ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με ένταξη χιλιάδων στρεμμάτων στο σχέδιο.
Υλοποιείται - Ολοκληρώνεται

Νέο Γυμνάσιο

Μελέτη για την κατασκευή του νέου Γυμνασίου πλησίον του Λυκείου και του κλειστού Γυμναστηρίου.
Υπό μελέτη

Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το Μουσείο αποτελεί οφειλόμενη τιμή στη Μνήμη των Ηρώων – Μαρτύρων μας. Στο χώρο του σημερινού Γυμνασίου μας
Υπό μελέτη

Για τα βιβλία

Ίδρυση δανειστικής βιβλιοθήκης και κέντρου ιστορίας της Κοινότητας Χορτιάτη με λειτουργία αναγνωστηρίου Δυνατότητα φιλοξενίας πολιτιστικών δράσεων
Υπό μελέτη

Για το σινεμά

Επαναλειτουργία της πρώτης Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης στην αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης»

Για τα ποδήλατα

Διαμόρφωση δικτύου ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου στον κεντρικό οδικό άξονα. Ξεκινάμε τη μελέτη του τώρα που ολοκληρώθηκαν τα έργα της αποχέτευσης και του φυσικού αερίου

Ασφάλεια στην πόλη

Προστατεύουμε δάση, άλση, πάρκα, σχολεία, παιδικές χαρές, κοιμητήρια, δημοτικές υποδομές και δημόσιο χώρο από πυρκαγιές και έκνομες ενέργειες με από αέρος επιτήρηση «Sky Guard» 24 ώρες/24ωρο.
Επιτήρηση από αέρος «Sky Guard» 24/7, Υλοποιείται

«Πάρκα Τσέπης»

Πρόγραμμα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των γειτονιών του παραδοσιακού οικισμού με προτυποποιημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

ΦΙΛΥΡΟ

ΕΔΩ
Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION