custom

9

ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

1.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ
Sky Guard: Υπερσύγχρονα drones επιτηρούν δάση και δημόσιο χώρο 24 ώρες/24ωρο. Το λειτουργούμε ήδη.
Τα εξαγγέλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την αποτροπή των πυρκαγιών από του χρόνου. Εμείς τα λειτουργούμε ήδη.
Θωρακιζόμαστε με το βλέμμα στην κλιματική κρίση και τις τραγικές επιπτώσεις που ζούμε και στη χώρα μας. Εγκαταστήσαμε και λειτουργούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, drones για την από αέρος προστασία δασών και δημόσιων χώρων. Ο 2ος μόλις δήμος στη χώρα που πετύχαμε να εγκαταστήσουμε ένα ψηφιακό και αδειοδοτημένο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύστημα από αέρος επιτήρησης, ασπίδα προστασίας για το περιαστικό δάσος, τα άλση, τα δημοτικά πάρκα και κοινόχρηστους χώρους κατά των κινδύνων πυρκαγιάς και κακόβουλων ενεργειών.

Ειδικοί επαγγελματίες επιτηρούν διαρκώς με drones και προλαβαίνουν στην στιγμή κάθε περιστατικό αμελούς ή κακόβουλης ενέργειας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκνομης ενέργειας. Τα drones στέλνουν live εικόνα και ενημερώνουν την πυροσβεστική, την αστυνομία, τις δασικές υπηρεσίες, την πολιτική προστασία και τους εθελοντές μας, ενώ σημαντική είναι και η διαδραστική επικοινωνία με την κοινωνία των πολιτών.

Αναβαθμίζουμε το επίπεδο της προστασίας και της ασφάλειάς μας και δημιουργούμε σύγχρονη καλή πρακτική που είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι και υπηρεσίες της χώρας. Στις αόριστες υποσχέσεις συνυποψηφίων δίχως συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για την ασφάλειά μας, απαντάμε με συγκεκριμένο έργο που ήδη λειτουργούμε και θωρακίζουμε τον δήμο μας, με ένα πρόγραμμα αδειοδοτημένο, που προστατεύει απόλυτα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αφού το λογισμικό των drones «ακυρώνει» την καταγραφή προσώπων και προσωπικών δεδομένων προστατευμένων από τη νομοθεσία.

• Μένουμε ασφαλείς στην πόλη σε άμεση συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τις αρμόδιες υπηρεσίες αναβαθμίζοντας τον συντονισμό μας με άμεση ενημέρωση.
• Επιχειρούμε και συντονίζουμε με live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ακόμη και σε έκτακτες ανάγκες χιονοπτώσεων, πλημμύρας, φυσικών καταστροφών, τροχαίων ατυχημάτων κ.λ.π.
Ακόμη για την ασφάλειά μας:
• Διεκδικούμε την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού στο Πανόραμα σε Αστυνομικό Τμήμα, ενισχύουμε την παρουσία ειδικών Αστυνομικών Μονάδων ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κλπ στον δήμο μας.
• Εξασφαλίζουμε από τον προϋπολογισμό μας κάθε χρονιά την αγορά ενός περιπολικού οχήματος που θα επιτηρεί υποχρεωτικά τον δήμο μας. Λάβαμε ήδη την πρώτη απόφαση για το 2023 και προχωράμε στην αγορά του.
• Για μας η ασφάλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Την κερδίζουμε με πράξεις, περισσότερες από κάθε άλλο δήμο στην χώρα.
2.
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, ομορφαίνουμε τον Δήμο μας σε κάθε γειτονιά του
Υπόσχεσή μου η αλλαγή της εικόνας όλων των δρόμων μας, σε κάθε γειτονιά, με γενναίο κάθε χρονιά πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Τώρα που ολοκληρώσαμε τα βασικά έργα υποδομής – αποχετευτικό, ύδρευση, φυσικό αέριο, οπτικές ίνες – με τα ανυπόφορα και καταστροφικά σκαψίματα, ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους μας. Συνεχίζουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2024 το τρέχον πρόγραμμα των 10.000.000 € σε όλο τον δήμο και ξεκινάμε ανάλογα γενναία ετήσια προγράμματα ασφαλτοστρώσεων. Προσωπική μου Δέσμευση η θεαματική αλλαγή και ασφάλεια του οδικού μας δικτύου.
3.
50% ΜΕΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Τώρα μπορούμε. Συνεργαζόμαστε και μειώνουμε τα δημοτικά τέλη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέχρι 50%. Αλλάζουμε τον τρόπο χρέωσης των δημοτικών τελών. Δεν χρεώνουμε με τα τετραγωνικά του ακινήτου αλλά με τον όγκο απόρριψης σύμφωνα με το πρόγραμμα «Χρεώνεσαι όσο πετάς – pay as you throw».

Ξεκινάμε σταδιακά να μειώνουμε τον όγκο των απορριμάτων και «ελαφρύνουμε» την τσέπη μας σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με:
α. Αύξηση της ανακύκλωσης με τη διαλογή στην πηγή, τις «πράσινες γωνιές» σε όλο τον δήμο, φορητά και σταθερά «πράσινα σημεία»
β. Τον «καφέ» κάδο για τα οργανικά. Τον ξεκινήσαμε ήδη, πρώτοι σε ολόκληρη την Κ. Μακεδονία και τον επεκτείνουμε σε επιχειρήσεις/νοικοκυριά
γ. Σταθερά «πράσινα σημεία» σε Πυλαία – Ασβεστοχώρι
δ. Φορητά «πράσινα σημεία» για την συλλογή της ανακύκλωσης στην «πηγή», στις γειτονιές μας. Τα 2 πρώτα ξεκίνησαν ήδη, πρώτα σε όλη την Κ. Μακεδονία
ε. Followgreen : Το πετυχημένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση σε όλα μας τα σχολεία. Τα παιδιά μας σύμμαχοι μας και στο περιβάλλον.
4.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ LED ΦΩΣ
9.500 νέα φωτιστικά LED φωτίζουν ήδη τις γειτονιές μας. Εξασφαλίσαμε περισσότερο και πιο «πράσινο» φως στους δρόμους μας, από τους πρώτους δήμους της χώρας.

Τώρα η τεχνολογία LED επεκτείνεται και στις τελευταίες γειτονιές και δημοτικές υποδομές – σχολεία – δημοτικά γυμναστήρια – πάρκα κ.λ.π.
Τριπλό όφελος:
- Εξοικονόμηση με χαμηλότερη χρέωση ρεύματος έως 65%, σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του δημότη.
- Προστασία περιβάλλοντος, εξοικονόμηση πόρων.
- Φως στις γειτονιές μας, αίσθημα ασφάλειας για δημότες και επισκέπτες.
Συνολικός σχεδιασμός για μία «έξυπνη» πόλη
Με την πλατφόρμα Ianos Energy γίνεται αυτοματοποιημένη Ηλεκτρονική Καταγραφή, Απεικόνιση και Ανάλυση της Κατανάλωσης Ενέργειας στον Δήμο. Αναδεικνύονται τα ενεργοβόρα σημεία όπου απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για να εξοικονομηθούν πόροι. Ήδη καταγράφηκε πτώση της κατανάλωσης σε Κwh κατά 14% και κατά 5% στο ύψος των λογαριασμών.
5.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Τα παιδιά μας , η αγκαλιά μας
Ξεκινήσαμε ήδη εργολαβία 800.000 € για τις πρώτες 7 παιδικές χαρές σε Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη και Πυλαία.
Στη νέα θητεία αναπλάσεις, ομορφιά του δημόσιου χώρου και παιδικές χαρές – Θεματικά πάρκα, «μπαίνουν» πρωταγωνιστικά στη ζωή μας.
Η πόλη μας με ιστορικά έργα απέκτησε τις σημαντικές υποδομές της. Τώρα έφθασε ο χρόνος να ομορφύνουμε και να χαρούμε τις γειτονιές μας.
6.
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ / «ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ»
• Ψηφιακός Μετασχηματισμός του δήμου παντού. Ταχύτητα, ασφάλεια, διαφάνεια, ποιοτική εξυπηρέτηση του δημότη. Τον πιστεύουμε και τον υπηρετούμε με συνέπεια. Είμαστε ήδη 8ος δήμος στις αξιολογήσεις ανάμεσα στους 332 δήμους της χώρας σε αριθμό και ποιότητα ψηφιακών υπηρεσιών στην επίσημη κατάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών, απόδειξη της σοβαρής δουλειάς που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

• Διακρινόμαστε και βραβευόμαστε κάθε χρονιά ανάμεσα στους δήμους της χώρας με BEST CITY AWARDS για καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και καλές πρακτικές.

• Υποβάλλαμε έγκαιρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τους πρώτους δήμους στη χώρα τη συνολική μας πρόταση προϋπολογισμού 1.900.000 € για τον «καθολικό ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών» με 25 νέους άξονες ψηφιοποίησης – εξυπηρέτησης του πολίτη. Ξεκινάμε άμεσα την υλοποίησή τους και τις προσφέρουμε στους συμπολίτες μας.
7.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Τα παιδιά μας προτεραιότητά μας. 6 νέα σχολεία και στη νέα θητεία
«Προικίσαμε» τον δήμο μας ήδη με 16 σχολεία και σχολικές υποδομές. Τώρα ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα της σχολικής στέγης σε κάθε περιοχή με 6 νέα σχολεία:
α. Δημοτικό σχολείο Εξοχής. Παρά την αντισυμβατική συμπεριφορά και την έκπτωση του εργολάβου, επαναδημοπρατείται. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 4.250.000 € με ειδικό πρόγραμμα phasing στο ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας. Ξεκινάμε μέσα στο 2023 με τη δημοπράτησή του. Το χρωστάμε στην Εξοχή και θα τιμήσουμε την υπόσχεσή μας
β. 3 νέα σχολεία με το πρόγραμμα ΣΔΙΤ των υπουργείων Παιδείας και Υποδομών. Έχουν ανάδοχο, ξεκινούν αρχές 2024 τα εργοτάξια. 17 συνολικά σχολεία σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, τα 3 για τον δήμο μας, δύο σε Πυλαία, ένα σε Πανόραμα. Προβλεπόμενη περαίωση 24 μήνες από την έναρξη κατασκευής τους.
γ. 2ο δημοτικό σχολείο Φιλύρου. Ολοκληρώσαμε την μελέτη του που βραβεύτηκε μάλιστα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Εξαιρετικό πρότυπο σχολείο, το χρηματοδοτούμε από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» με 4.500.000 €

Έχει πλήρη ωριμότητα, έχουμε εκδόσει ακόμη και την οικοδομική του άδεια. Ξεκινάμε άμεσα.
δ. Επέκταση με 2 επιπλέον αίθουσες του γυμνασίου Πανοράματος. Το έργο υλοποιείται.
ε. Το νέο Κέντρο Πολιτισμού της Πυλαίας στο «Μουσικό Σχολείο» σε αμφιθέατρο και λοιπούς χώρους πολιτισμού και κλειστό Γυμναστήριο. Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», προϋπολογισμός 2.500.000 €
στ. Νέο Γυμνάσιο στον Χορτιάτη, παραπλεύρως του Λυκείου και του κλειστού Γυμναστηρίου. Ξεκινάμε τη μελέτη του για την ένταξη του στο νέο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας
8.
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.
15195 και e-15195 … και καθαρίσαμε!
Υπηρετούμε την καθημερινότητα με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό.
Εφαρμογή 15195:
• βραβευμένη από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και από τα «BEST CITY AWARDS» ανάμεσα σε όλους τους δήμους της χώρας. Το συνεχίζουμε, το βελτιώνουμε
• συνεχές follow up σε κάθε αίτημα δημότη. Γιατί η δική σου γνώμη «μετράει»
• στην καθαριότητα στις γειτονιές μας
• στη μάχη με τα χιόνια
• στο νοικοκυριό με τα ογκώδη που περισυλλέγουμε καθημερινά
• στον αγώνα για την Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τις πολύτιμες εθελοντικές μας ομάδες που στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε
• στη συντήρηση του πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων
• για κάθε θέμα της καθημερινότητάς σου,
15195 και … καθαρίσαμε!
9.
ΤΑ «ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ»
ΟΙ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
Υιοθεσίες – στειρώσεις για την προστασία τους
0% δημοτικά τέλη για τους φιλόζωους συμπολίτες μας που υιοθετούν αδέσποτα από το δημοτικό πρόγραμμα.
Επιβραβεύουμε την υιοθεσία των αδέσποτων τετραπόδων με πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και γινόμαστε ο πρώτος δήμος που δείχνει με πράξεις την ευαισθησία του για τα αδέσποτα με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση. Συνεργαζόμαστε ώστε τα «αδεσποτάκια» μας να βρουν οικογένεια, στέγη και αγάπη. Αξίζει να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί!
Επέκταση των στειρώσεων για μείωση του πληθυσμού τους. Σε συνεργασία με τους επιστήμονες κτηνιάτρους του δημοτικού μας προγράμματος.
Συνεχίζουμε παράλληλα το ολοκληρωμένο δημοτικό μας πρόγραμμα με:
• τα αδειοδοτημένα καταφύγια για τα επικίνδυνα ζώα
• τα συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων ζώων
• τους 3 κτηνιάτρους για την περίθαλψη, στείρωση, τις ιατρικές πράξεις, σήμανσή τους
• το πρόγραμμα εκπαίδευσης επιθετικών σκύλων με ειδικό εκπαιδευτή
• το «Πάρκο σκύλων» στο Ελαιόρεμα Πυλαίας και επέκτασή του σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Το δημιουργήσαμε και το λειτουργούμε πρώτοι σε όλη την Κ. Μακεδονία
• την Διοργάνωση γιορτών φιλοζωίας «Bark in the park» και προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.
• το καθολικό πρόγραμμα στειρώσεων για μείωση του πληθυσμού τους
Ενσυναίσθηση, αγάπη, προσφορά για τους «μαχητές των δρόμων». Μπορούμε να συνεργασθούμε όλοι μαζί. Αξίζει.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΔΩ
Η ευαισθησία και η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Οι δημότες μας θα είναι και πάλι στο κέντρο κάθε πολιτικής μας!

Εκλογικά κέντρα

Πανόραμα
Κομνηνών 15, 1ος όροφος
Τηλ. 2310 346 162

Πυλαία
Προφήτη Ηλία 32 (Πλατεία Δημαρχείου)
Τηλ. 2310 330 323

Ασβεστοχώρι
Μακεδονομάχων 23
Copyright © 2023. all rights reserved.
Design by ADVISION